Çavuşoğlu, "Turizmde eski rakamlara dönmeyi hedefliyoruz" dedi. Lavrov ise, "İstanbul kanalının inşası hiçbir şekilde yabancı ülkelerin askeri birliklerinin orada bulunmasının önünü açmaz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov bugün yaptıkları görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.
Görüşmede konuşan Çavuşoğlu, "Turizmde eski rakamlara dönmeyi hedefliyoruz" dedi. İkili ilişkilerin yanı sıra Rusya ile üzerinde çalıştığımız bölgesel meseleler de var. Suriye, Libya, Afganistan ve Karabağ konularını görüştük" dedi.
Sergey Lavrov, "Vatandaşlarımız Antalya'yı cazip bir destinasyon olarak görüyor. Gelecekte de bu turizmin devamı için çalışmaya devam edeceğiz." dedim.
Meslektaşı Lavrov, "Amacımız bu bölgelerde istikrar ve barışı sağlamak. Suriye'de barışın devamı için çalışmaya devam edeceğiz" diyen Çavuşoğlu, "Azerbaycan'daki ortak komuta merkezinin faaliyetlerini takdir ediyoruz." dedi.
RUSYA'DAN TURİSTLERE PCR TESTİ YAPILIYOR MU?
Türkiye'ye gelen turistlerle ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Rusya'dan gelen turistlerden iki doz aşı olan turistlerden PCR testi istemiyoruz.
Çavuşoğlu, "Aşı sertifikalarımızın karşılıklı tanınması için teklifimizi Rusya'ya ilettik" dedi.
SURİYE VE LİBYA'DA SON DURUM
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Suriye tehdit oluşturan örgütleri temizlemeli" dedi ve "Libya'nın toprak bütünlüğü ve Libya'nın siyasi birliği hepimizin üzerinde mutabık kaldığı bir önceliktir" dedi.
Lavrov, "Libyalılar kendi ülkelerine ev sahipliği yapmalıdır" dedi.