Çavuşoğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Side bölgesinde tüm turizmcilerle bir araya geldik. Daha sonra da Alanya’ya geçtik. Alanya’da da yine kalabalık bir heyetle, otel sahipleriyle bir araya geldik. Sayın Valimiz, burada Antalya’da da kriz merkezimiz var. İlgili arkadaşlarımız, kurumlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor.

Bugün yaptığımız bu toplantılar neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi 50 binin üzerinde bir yatak kapasitesine ulaştık. Vatandaşlarımızın deprem bölgesinden gelip kalabilmesi için. Ayrıca kamu kurumlarımızın da misafirhaneleri var. Bunların hepsini de yine depremzedelere ayırdık. Vatandaşlarımızın bugünden itibaren Antalya’da verilen imkanlardan otellere gelip yerleşme imkanına sahip olacak. Özellikle burada tüm turizmcilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Bazıları şu anda otelleri açık. Otellerin müsait olan kapasitelerini depremzedelere ayırdı. Birçok otel de özellikle Kemer, Manavgat ve Alanya bölgesinde kış sezonu sebebiyle kapalı ama birçok işletme sahibi otellerini açacak. Orta ve uzun vadede de yine barınma ihtiyacı olursa neler yapabileceğimizi de gerek kurumlarımızla gerekse de işletme sahipleriyle görüştük. Güzel fikirler geldi. Şu anda acil olan barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza Antalya’mızda, Muğla, Mersin gibi şehirlerimizde bu imkanları vermektir.

Vatandaşlarımızın bu bölgeye intikali için ya da diğer şehirlere intikali için gerekli çalışmaları da yapıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı