Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Şuşa'da, Ermeni işgalinden kurtarılan bölgelerin yeniden inşası başta olmak üzere siyasi ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek için anlaşmalar imzalayacak. Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında Bakü'de Galler ile oynayacağı maçı da tribünlerden izleyecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Azerbaycan'a yapacağı resmi ziyaret kapsamında 28 yıl sonra Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'ın Şuşa şehrine gidecek.
Erdoğan, ilişkilerin "tek millet, iki devlet" anlayışıyla geliştirildiği kardeş ülke Azerbaycan'a çok sayıda resmi ve çalışma ziyaretinde bulundu. Ancak Brüksel'deki NATO Zirvesi'nin ardından iki gün sürecek olan Azerbaycan ziyaretinin sembolik bir anlamı var.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetlisi olarak, Ermenistan'ın işgalinden 28 yıl sonra kurtarılan, ezanın duyulduğu ve Karabağ'ın sembol şehri olarak kabul edilen Şuşa'da görüşmelerde bulunacak. tarihi ve kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri nedeniyle.
Aliyev tarafından 15 Haziran Salı günü Şuşa Valiliği'nde resmi törenle karşılanacak olan Erdoğan, Aliyev ile baş başa bir görüşme yapacak ve heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek.
Aliyev ve Erdoğan arasındaki görüşmelerin ardından Şuşa başta olmak üzere Dağlık Karabağ'ın yeniden inşası ve imarına yönelik projeler ile siyasi ve ekonomik alanda anlaşmalar imzalanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev daha sonra Şuşa'da bir araya gelecek.
16 Haziran Çarşamba günü Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Mistress Gafarova ile görüşecek ve Milli Meclis'e hitap edecek.
9-10 Aralık 2020 tarihlerinde Azerbaycan'a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın Ermeni işgali altındaki topraklarının kurtarılması için Azadlık Meydanı'nda düzenlenen Zafer Geçit Törenine katıldı.