Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamasından bazı satır başları şöyle:

"Sel felaketinde bir kaybımız ve aranan vatandaşlarımız var. Darda zorda kalmadıkça ulaşıma adeta kapalı sayılabilecek karayollarını da tercih etmeyin. Her an heyelan olabilir. Nereden yol veriyorlarsa oradan gitmek en isabetlisi olacaktır.

Orman yangınlarıyla alakalı olarak şu anda ciddi manada kontrol altına alınmış vaziyette. Programa gelirken nihai kararı vereyim ki ona göre açıklamayı yapayım istedim. Bununla ilgili olarak da Bekir Bey ile görüştüm. Büyük oranda kontrol altına alındığını, Burdur'da bir yangın olayı çıktı. Yüzlerce arazöz arazide dolaşıyor.

Onlarca helikopter dolaşıyor, aynı şekilde uçaklar dolaşıyor. Şunu çok rahat söyleyebiliriz elbette yangınların çıkış nedeni olarak bütün ihtimaller üzerinde durduk ve bunların araştırmaları yapıldı. Soruşturmalarda gözaltına alınanlar var, tutuklananlar var. Bütün bunlarla beraber aldığımız istihbaratlar var. Şunu biliyoruz ki bunlar arasında ailesinde terör örgütü iltisaklı kişiler var. Her bir canın hesabını soracağız dedik."
Hibya Haber Ajansı