Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kıbrıs Türklerini kimseye muhtaç etmeme kararımızı ortaya koyduk. Milletimizle Kıbrıs Türkleri arasındaki beraberliği her alanda pekiştirdik.
Rumlar Kıbrıslı kardeşlerimizi öz yurtlarında azınlık durumuna düşürmek istediler.
Kıbrıs müzakerelere Rum tarafının uzlaşmaz tutumu nedeniyle sonuçsuz kalmıştır. 1963-1974 yılları arasında Kıbrıs Türklerini katledenler masadan kaçmıştır.
Rum tarafının şımarıklığı nedeniyle müzakereler sonuçsuz kaldı.
Çözüm planına hayır diyen Rumlar, AB üyeliği ile ödüllendirildiler. Kıbrıs Türk tarafının Cenevre'deki önerilerine tam destek verdik. KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Tatar'ı Cenevre'de gösterdiği liderlik ve sergilediği kararlı duruş nedeniyle huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum.


''Ömrü dolmuş formüllerle zaman kaybedilmemeli''

Yeni müzakere süreci iki devlet arasında yürümeli. Ömrü dolmuş formüllerle zaman kaybedilmemeli.
"Anavatan ve garantör Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da KKTC'nin ve Kıbrıs Türk halkının yanında olacaktır.
Ada'da Türk toplumunu eşit görmeyen, hatta yok sayan zihniyet, Kıbrıs sorununu bir kangrene dönüştürmüştür.
İki devletli çözümü reddetmek, Kıbrıs Türk halkının egemenliğini, eşitliğini, bağımsızlığını, devletini reddetmek demektir. Ne bizim ne de KKTC'nin böyle bir adaletsizliğe, böyle bir hak gasbına rızası yoktur.
Doğu Akdeniz'de barış, güvenlik, istikrar ve refahın hakim kılınması için Kıbrıs Türk halkının yanında olmayı sürdüreceğiz."