Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Geleneksel sporların canlandırılması bizi memnun eder.

Bu tesisin özellikle binicilik, okçuluk ve ata yadigarı güreş gibi sporları öğrenmek, bu alanlarda kendilerini geliştirmek, hatta hoşça vakit geçirmek isteyen herkes için yeni bir nefes alanı olacağına inanıyorum.

Sadece at, ok ve güreş spor dalları dahi binlerce yıllık Türk tarihini tek başlarına anlatmaya yetecek zenginliğe sahiptir.

Biz de atlar uzak hayalleri yakın ettiği için kıymetlidir. Elbette at aynı zamanda Peygamber Efendimize (aleyhisselatu vesselam) Miraç yolculuğunda Burak adıyla eşlik edendir.

Medeniyetimizin bu önemli sembolüne sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Cumhurbaşkanı olduktan sonra, ülkemize gelen misafir devlet başkanlarını karşılama törenlerinde muhafız alayınıza bağlı bir atlı birliğimizin de yer almasını temin ettim.

Tabi bunları da iyi eleştirecek kadar tarih, kültür, medeniyet yoksunu, hatta düşmanı kişiler bundan rahatsız oldu.

Aynı zihniyet muhtemelen bu tesisi de eleştirecek. Varsın eleştirisinden biz işimize bakalım.

Ecdadın okçulukta gösterdiği başarı, dünyaya parmak ısırtacak derecededir.

İstanbul'un en önemli yerlerinden birinin, doğduğum, büyüdüğüm yer olması bakımından gurur duyuyorum. Okmeydanı olması tesadüfi değildir. Osmanlı döneminde Okmeydanı'na abdestsiz ve sarhoş girilemiyordu.

Ata sporlarımızı ihya etmek için çalışırken aynı zamanda değerlerimizi, kültürümüzü yeni nesillere aktarmayı da hedefliyoruz.

Kendini bilen, tarihini bilen, medeniyetini bilen, inançlı, ahlaklı, erdemli gençler yetiştirmeden geleceğimize güvenle bakamayız.

Son dönemde tarihimizi ve kültürümüzü anlatan dizilerin ilgi çekmesinin gerisinde milletimizin geçmişini bilme, tanıma, yaşatma heyecanı yatıyor.

Ata sporlarımızı insanımıza tanıtacak, özellikle çocuklarımızın tarihlerine sahip çıkmasını sağlayacak her çabaya destek veriyoruz.


Hibya Haber Ajansı