Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"MÜSİAD kuruluşundan itibaren ülkesi ve milleti için hayal kuran önemli bir çatı olmuştur. Bizde 20 yılda yürrütüğümüz zorlu mücadelede MÜSİAD'ın desteğini yanımızda hissettik. 

Hak ve özgürlüklerden ekonomideki rekorlara kadar tüm başarılarımızın arkasında hükümetimizin azmi yanında MÜSİAD gibi kuruluşlarımızın da emeği bulunuyor.

Türkiye son yıllarda maruz kaldığı onca operasyona rağmen hamdolsun birlik ve beraberlik içinde özellikle kaderine doğru emin adımlarla ilerliyor.

koronavirüs salgınının zorluklarının yanı sıra ülkemizin önünde yeni fırsat pencerelerinin de açılmasına vesile olduğunu görüyoruz. 

Gerek geçen seneye air büyüme rakamlarımız, gerek 2021 yılına ait rekor ihracaat rakamlarımız bu gerçeği açıkça ortaya koymuştur.

Türkiye ekonomi modeliğiyle önceliğimiz cari fazla oluyla ülkemizi büyükmektir.

Tüm dünyanın ekonomik manevralarını istihdam krizinin önüne geçmek için yaptıkları bir dönemde biz daha büyük bir hedef peşinde koşuyoruz. Yatırım, istihdam, ihracat ve üretim, tüm bunları getirip dayadığımız yer iki önemli altyapıdır. Bu istikrar ve güvendir.

Büyüme ve ihracat gibi alanlardaki rekorlara ilave olarak istihdamımız salgın öncesine göre 2,7 milyon artmıştır ve bu çok büyük bir başarıdır.

Döviz kuru gibi enflasyonun üzerindeki köpüğü de almayı umut ediyoruz. Sizlerden beklentimiz siyasetteki tek sermayesi umutsuzluk aşılamak olan felaket tellallarına prim vermeden üretmeniz, yatırımları artırmanızdır."

 


Hibya Haber Ajansı