Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Diktiğimiz her fidan mücadelemizin işaretidir. Uluslararası platformlarda yükselttiğimiz her ses de mücadelemizin remzidir.

Ülkemizin 54 ilinde yaşanan 299 orman yangını ve 255 kırsal alan yangınıyla mücadele ettik.

Önümüzdeki yıllarda da devam edeceği belirtilen orman yangınlarına karşı uluslararası seviyede şimdiden güçlü işbirlikleri oluşturmamız gerekiyor.

Bu anlamlı günde fidan dikme heyecanımızı bizlerle paylaşan Macaristan Başbakanı dostum Orban ile birlikte çeşitli ülke ve kuruluş temsilcilerine teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızla birlikte buradaki misafirlerimize de hoşgeldiniz diyorum.

Hedefimiz, yangından zarar gören alanların ağaçlandırma çalışmalarını 1 yıl içerisinde tamamlamaktır.

Orman varlığımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak için hep birlikte çok daha fazla gayret göstermeliyiz.

Son 19 yıldır Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma seferberliğini yürütüyoruz. Ülkemiz orman varlığını artıran sınırlı sayıdan ülkelerden biri olmuştur. 5,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk. 20,8 milyon hektar olan orman varlığımızı 23 milyon hektar sınırına getirdik.

Türkiye, haksızlık ve adaletsizlikler karşı verdiği mücadelenin ardından Paris İklim Anlaşması'na taraf olarak 2053 yılı için sıfır emisyon hedefini ortaya koymuştur.

Teşkilatımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Yanan orman alanlarını süratle ağaçlandırıyoruz. Hedefimiz çalışmaları bir yıl içinde tamamlamaktır.

Zarar gören orman alanlarımız öncelikli olmak üzere geleceğe nefese kampanyası ile her vatandaşımız için 3 fidan hesabıyla toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden toprakla buluşturmuş olacağız. 

Orman köylümüzün refahını artırmak için çalışmalar yürütüyoruz. 252 bin aileye 4 milyar lira kredi sağladık. Faizi tamamen kaldırdık. Ormancılık faaliyetlerinde çalışan ailelere 22,3 milyar lira ödeme yaptık.

Yanan orman alanlarını da ağaçlandırıyoruz. Hedefimiz ağaçlandırma çalışmalarını 1 yıl içinde tamamlamaktır.

MEB ise 24 Kasım için her öğretmen için 1 fidan kampanyası başlattı. Ülkemize 1,2 milyon fidan daha kazandıracağız.

Fidan dikim yaptığımız bu alanı da millet ormanı haline getirerek milletimizin hizmetine sunacağız. 81 ilimize 81 millet ormanı kurarak tüm vatandaşlarımızın bu hizmetten faydalanmasını sağlayacağız. Hep birlikte çok daha fazla gayret göstermeliyiz."

Hibya Haber Ajansı