Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Anadolu'nun Orhun Abideleri denebilecek Ahlat Mezar Taşları milletimize ait tapu senetleridir.

Bu toprakları ilelebet vatanımız olarak koruma irademizi tüm dünyaya tekrar tekrar haykırıyoruz.

2023 hedefleri ile ülkemizi hak ettiği demokrasi ve kalkınma seviyesine getirmek için var gücümüzle mücadele ettik ediyoruz.

Gençlerimizin gözündeki azim ve kararlılık milletimize yönelik saldırıların başarıya ulaşamayacağının ispatıdır.

Güçlü Türkiye'nin inşası yolundaki yürüyüşümüze ne vesayetin oyunları terör örgütlerinin saldırıları net darbecilerin girişimleri ekonomik tetikçilerin tuzaklarına engel olabildik.

Yeniden yapılanma sürecinde ülkemizin bu gücünün önemini çok daha iyi görür sınırları içinde adeta varlık yokluk mücadelesi veren bir ülkeden bugün bölgesinde ve dünyada her kritik meseleden söz sahibi bir ülkeye hamdolsun dönüştük.

Kendi ülkelerinin ve milletlerinin felaketinden medet umanların aksine Biz 84 milyon vatandaşımızın her birine layık olduğu hizmetleri sunmak esenleri kazandırmak için tüm imkanları harekete geçiriyoruz.

Karadeniz'de yapılanları gördüğünüz öbür taraftan Bartın Sinop Kastamonu buralarda yapılanları gördünüz.

Anında adamlarımız artık Antalya'da Muğla'dan bütün bu yangın felaketlerinde attığımız adımları gördünüz. Kaybedecek tek bir günümüzün tek bir saatimizin tek bir anımızın olmadığının bilinci ile mücadele bayrağını hep daha yukarıya taşıyarak yolumuza devam edeceğiz."


Hibya Haber Ajansı