Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 81 il teşkilatıyla düzenlediği bayramlaşma töreninde video konferans yöntemiyle konuştu.

Konuşmasına parti üyelerinin bayramını kutlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yılki bayramların ve bu yılki Ramazan Bayramı'nın salgın tedbirleri nedeniyle hüzünlü geçtiğini söyledi.
Erdoğan, "Kurban Bayramı'na salgınla mücadelemizde önemli ilerleme kaydeden, vaka, hasta ve ölüm sayısını önemli ölçüde azaltan, aşılamada önemli ilerlemeler kaydeden bir ülke olarak girdik" dedi.
"Yaklaşık 1,5 yıllık bir aradan sonra temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyarak bu bayramın tadını çıkarıyoruz. Salgın çeşitli ülkelerde yeni varyantlarla yükselse de Türkiye henüz bu tehdidin pençesine düşmüş değil." dedi.

"PEK ÇOK FIRSAT PENCERESİ AÇILDI"

Aşının yaygınlaştırılması ve temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulmasıyla salgının önlenebileceğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
"Örgütünüzün mensuplarından milletimize öncü ve örnek olmalarını ve insanları teşvik etmelerini bekliyorum. Her zaman söylediğim gibi salgın süreci ülkemiz için sorunların yanı sıra birçok fırsat penceresi de açtı. Sanayi üretimi çok iyi. Ticaretimiz canlanıyor, ihracatımız rekor üstüne rekor kırıyor. Turizm sektörü hedeflerini sürekli yükseltiyor."
"SİYAH STOKTA EĞİTİMLİ İŞ GÜCÜ"
Yatırımcıların en önemli şikayetinin kapasite artıracak makine, üretecek hammadde ve nakletmek için konteyner bulamamak olduğunu belirten Erdoğan, "Bölgede yer kalmadığı için genişleme ve yeni sanayi bölgeleri açma çabaları var." dedi.
Tüm bu gelişmelerin istihdamı olumlu etkilediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Birçok sektörde kalifiye ve vasıfsız eleman ihtiyacı doruğa ulaştı. Belirli alanlarda yetişen iş gücü adeta karaborsaya düştü. Başta gençlerimiz olmak üzere ülkemizin insan kaynağının değerlendirilmesi için tüm kurumlarımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. insanlar en verimli şekilde... farkında olmadan,
işaretler tam tersini söylüyor... Bir tablo çizmeye çalışsalar da 2023 hedeflerimize kararlılıkla yürüyoruz.

"SONRAKİ SÜREÇTE ZAFER KAZANACAĞIZ"
Bu yolda attığımız her adımda engelleri, önümüze kurulan tuzakları, arkamıza yazılan kirli senaryoları birer birer atıyoruz. Ülkemizde vesayeti diriltme hayalleri, darbe ile millet iradesini gasp etme girişimleri, demokrasi ve ekonomide elde ettiğimiz kazanımları geri alma çabaları da boşunadır. Milletimiz bu konudaki kararını ve duruşunu 15 Temmuz'da hiç şüpheye mahal bırakmadan ortaya koymuştur. Milletimizle birlikte kazandığımız her mücadelede olduğu gibi, inşallah bu süreci de hep birlikte zafere taşıyacağız” dedi.

TEK TALEP EGEMEN DEVLETİN STATÜSÜNÜN TANINMASI
Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yaptığı ziyarete de atıfta bulundu. Ziyaretin pek çok açıdan önemli olduğuna işaret eden Erdoğan, "Bildiğiniz gibi Kıbrıslı Türk kardeşlerimiz yıllardır kendilerini aldatanlara boş vaatler, yalanlar ve ikiyüzlülüklerle açıkladıkları yeni bir kararla karşılık verdiler. Artık uluslararası müzakerelerde Kıbrıslı Türklerin masadaki tek talebi egemen devlet statüsünün tanınmasıdır." dedi.

"SÖYLEYECEK SÖZ YOK"
Tüm vaatlerini reddetmelerine, anlaşmalara sırt çevirmelerine ve Türk toplumunu görmezden gelmelerine rağmen Kıbrıs Rum tarafını ve Yunanistan'ı ısrarla destekleyenlerin bu konuda söyleyecek sözü olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şöyle bir hafıza tazelemesi yapacak olursa 1963'ten itibaren Kıbrıs Türklerine katliam dahil her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu, nobranlığı yapan Rumlardı. Ada'da iki tarafın da temsil edildiği bir devlet formülü için Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan Annan Planı dahil tüm girişimlere 'hayır' diyen yine Rumlardı. Türkiye'nin gösterdiği iyi niyete rağmen Avrupa Birliği içinde ülkemizde ve Kıbrıs Türkleri ile ilgili her konuda aleyhimizde çalışan Rumlardı."

"YENİ ÇÖZÜMLERİ DESTEKLİYORUZ"

Crans Montana'da masadan kaçanların da Rum olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Adanın zenginliklerini ve tüm imkanları sadece kendileri için isteyen ve Kıbrıslı Türkleri azınlık olarak görmekte ısrar eden Rumlardı. Bu nedenle, bu kısır döngüyü daha fazla sürdürmek için bir nedenimiz yok.Yeni bir çözüm önerisini tamamen destekliyoruz.
Erdoğan, "Artık bizim için Kuzey Kıbrıs veya Güney Kıbrıs diye bir şey yok" diyerek sözlerine şöyle devam etti:
"Bizim için Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin güncel sorunlarında sadece bağımsız devletler var. Adadaki iki günlük temaslarımızda, cumhurbaşkanından gençliğine kadar Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin bu konuda kararlı olduğunu gördüm. Kıbrıs Türk Devleti'nin bir an önce tanınması için her şeyi yapacak. Her türlü çabayı göstereceğiz. İnşallah bunun somut sonuçlarını yakında görmeye başlayacağız." dedi.



NTV