Cumhurbaşkanı Erdoğan, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiri konusunda açıklamada bulundu. Bildiri için "Buram buram darbe kokuyor" açıklamasında bulunan Başkan Erdoğan, "Bu emekli amiraller ne yazık ki talimatı kendi başkomutanları Kılıçdaroğlu'ndan alıyor" dedi. Cumhurbaşkanı yaz ayı içerisinde Kanal İstanbul'un temelinin atılacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu’na tepki

Mavi vatan'ın vatansever denizcilerini selamlıyorum, darbeciler hariç.
Bu emekli amiraller ne yazık ki talimatı Kılıçdaroğlu'ndan alıyor. Zaten bildiride onun imzası var.
Önce onu açıklayıp kendini temize çıkarması lazım. Temizlenmezse kendisini kurtaramaz. 15 Temmuz darbe gecesi kaçtın Bakırköy'e gittin ama şimdi kaçamazsın.

"Yazın Kanal İstanbul’un temelini atacağız’’

Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. İhalesine yakında çıkıyoruz, yaz ayında da temelini atıyoruz. İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul yapılacak.
Bu proje İstanbul'a kazandırdığımız havalimanı, metro, köprü ile bir bütünlük arz edecektir. Boğazlardaki gemi trafiğinin azaltmak bir yana artacağına işaret ediyor. İstanbul Boğazı'ndan emniyetli gemi geçiş garantisi 25 bindir. Kanal İstanbul bölge için yeni bir nefes borusu olacaktır. İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul'u yapacağız."