Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"İnsan Hakları Dernekleri kaç kez gelip Diyarbakır Annelerini ziyaret ettiler.

İnsan hakları dernekleri acaba kaç kez Diyarbakır annelerini ziyaret ettiler. Böyle bir dertleri var mı onların. Yok. Gelip burayı görmediler ama bunun aksi olsaydı bir gider bir gelirlerdi.

Çünkü onların derdi başka onların derdi buradan kaçıp oraya giden teröristlerle Avrupa'da bir arada olmak.

Bu kahraman Anneleri bugün bizzat heyetimle ziyaret ederek; gerçeği ortaya koyacağız.

Bugün Diyarbakır'a sadece açılış ve ziyaret yapmak için gelmedik. Biz bugün buraya aynı zamanda Diyarbakır'ı dinlemek Diyarbakırlılarla istişare etmek Diyarbakırlı olan kavlimizi yenilemek için geldik.

Sizlerle gurur duyuyoruz. Bunun için sizlerin görüşlerine sizlerin değerlendirmelerine ve fikirlerine önem veriyoruz. Diyarbakır İl Başkanımıza ve il yönetimimize bizlere böyle bir imkan sundukları için teşekkür ediyoruz.

Sizlerin şahsında şehre geldiğimiz andan itibaren bize büyük bir teveccüh gösteren tüm Diyarbakırlı vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

20 yıla varan AK Parti döneminde teröre şiddete zorbalığa asla teslim olmadık. Sevgili gençler milli iradeyi savunmak için gerektiğinde bedel ödedik sıkıntı çektik ama zalimler karşısında hiçbir zaman başımızı eğmedik. Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolda bize milletimize ve ülkemize kefen biçenlere inat Allah'a hamdolsun dimdik yürüyoruz.

Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz demeden çalışıyor mücadele ediyoruz.

Ülkemize yönelik yurt dışı mahreçli planları yeniden devreye alındığını görüyoruz. Başını CHP'nin çektiği herkesim dozunu her gün biraz daha yükseklikleri nefret söylemleriyle bu kirli planlara destek veriyor.

CHP’li siyasetçilerin artık hezeyana varan beyanlarında çok ciddi bir artış yaşanıyor. Nasıl 17/25 Aralık girişiminde Feto’cuların sözcülüğünü yapmışlarsa şimdi de organize suç örgütlerinden karanlık sosyal medya mecralarında olmaya başladılar. Ülkeler arasında imzalanan işbirliğini istismar edecek kadar neyi kaybettiler. Kulaklarına ne fısıldanırsa önlerine ne koyarsa Türkiye düşmanları bunlara ve tercihi ne derse onu söylemeyi siyaset zannediyorlar.

Kimi taşeron basın yayın organlarını da destek alarak AK Parti Cumhur İttifakına ve siyaset kurumuna karşı yalan ve çarpıtma üzerine kurulu bir psikolojik harekat yürütüyorlar.

Parti teşkilatlarının saran taciz tecavüz hırsızlık cesaretle yüzleşmek yerine kendi pisliklerini bize bulaştırmaya çalışıyorlar.

Anneler CHP ve şürekası baktığımızda bu sözün hikmeti daha iyi anlaşılıyor. Demokrasimizi güçlendirecek insanımızın kardeşliğini perçinleyecek ülkemizin dertlerine derman olacak tekbir önerileri tekbir sözleri olmayan, milletten ve milletin değerlerinden kopuk ülkenin ve bölgenin gerçeklerinden de habersizdirler.

Şimdi yeni bir adım atıyorlar neymiş Doğu Masası Doğu Projesi ya neredeydiniz bugüne kadar! Biz bugüne kadar ne Doğudan koptuk ve Güneydoğuda koptuk.

Örgütün güdümündeki partinin bölge insanının umutlarına hayallerine verdiği zararlardan habersizler evladını Kandil'deki terör baronlarına kaptıran anaların dinmeyen yürek sızısından habersizler.

Askerimizin polisimizin güvenlik koşullarımızın vazifelerini hakkıyla yapmaya çalışan kamu görevlilerimizin fedakarlık habersizler.

Biz siyaseti milletimiz için ve milletimizle birlikte yapıyoruz. Bunun için gönül bağımızı sürekli canlı tutmamız gerekiyor.

2023 Haziran ayına kadar kapı kapı dolaşmaya gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız.?

Elbette 20 yıllık bir siyasi partinin içinde kendini dışlanmış hissedenler belki kalbi kırılanlar farklı sebeplerle teşkilattan ayağı soğuyanlar olabilir. Bize düşen en önemli görev bu kardeşlerimizi tespit edip iletişim kurarak gerekirse ayaklarına giderek yeniden davamızı kazandırmaktır.

Sahayı boş bırakmayacağız. Geri de durursak başta bölücü örgüt uzantıları başkaları gelir bu boşluğu doldurur.

Önümüzdeki dönemde yeni üyeler yeni yüzler yeni yol arkadaşları ile saflarımızı sıklaştırırken parti kadrolarımız içindeki muhabbet iklimini daha da güçlendireceğiz.

AK Parti Türkiye'nin geleceğine hizmetleri ile damga vurmaya devam edecek. Bu konuda ben sizlere güveniyorum."

Hibya Haber Ajansı