Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"4 buçuk aylık aradan sonra şimdi Zengilan'dayız. Kısa sürede bölgede yatırımları hayata geçirdik.

Buradan ayrılmak zorunda bırakılan Azerbaycanlı kardeşlerim çok daha güzel bir şekilde ihya edilen bu yerlere dönme imkanlarını bulacaklardır.

İşgalden kurtarılan bölgelerde yatırımlar hayata geçirdik. Türkiye olarak Azerbaycan'a destek olmaya devam edeceğiz.

Türkiye olarak Azerbaycan'a destek olmaya devam edeceğiz.

Biz bölgede kalıcı barış ve kapsamlı normalleşmeden yanayız. Gelişmelerden Azerbaycan'ın tüm komşuları istifade edecektir. Bu projeler dışlayıcı değil, kapsayıcıdır.

Ermenistan sorunların çözümünde samimi olmalı.

Azerbaycan, tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir kalkınma modeli ile bu bölgeyi geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Azerbaycan tüm dünyaya örnek teşkil edecek çalışmalarını sürdürüyor.

Temelini attığımız gerek tüneller, gerek viyadükler, gerek otoyollar buradaki canlılığın ne konumda olduğunu göstermek bakımında çok önemlidir. 

Bölgenin imarında alınan mesafe gurur verici. Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz."

Bu coğrafyadan geçecek kara ve demir yolu hatları sadece Azerbaycan ve Türkiye için değil tüm bölge ülkeleri için ekonomik ve ticari fırsatlar doğuracaktır.

Tüm bölge için birlikte kurulacak müreffeh bir geleceği küçük hesaplara ve iç siyasete feda etmek zaman kaybı anlamına gelecektir.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in konuşmasından bazı satır başları ise şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dünya için önemli bir figürdür"

Öz kardeşim Türkiye iç işlerine müdahale etmek isteyenlere öyle cevap verdi ki öyle düşünüyorum ki bu bütün siyasetçiler için örnektir.

"Ortak adımlarımız tarihte ebedi kalacak. Bu tarihi biz birlikte (Türkiye ile) yazıyoruz. Bütün savaş döneminde birlikteydik, bugün de birlikteyiz."


Hibya Haber Ajansı