Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Cumhuriyetimizi kuranlara borcumuzu 2023 hedeflerimizi ortaya koyarak ve bunları gerçekleştirmek için gece gündüz çalışarak ödemenin gayreti içerisindeyiz.

Hiçbir engelin, hiçbir tuzağın, hiçbir saldırının bizi Cumhuriyetimizin 100. yılı için belirlediğimiz hedeflere ulaşmaktan alıkoymasına izin vermeyeceğiz.

75 yıl önce yapılan yapının günümüz ihtiyacına yetmediği biliniyor. Bunun için gerekli adımları attık ancak engellerle karlışatık.

O yapıyı yıktırmamak için yapılan kampanyaları hepiniz hatırlıyoruz. Biz çok daha estetiğini, çok daha kullanışlısını yapacağımızı söylediğimiz halde bize ve ülkemize vakit kaybettirildi. Gezi olayları sırasında o binanın nasıl terör gösterisi haline getirildiğini unutmadık.

Biz her zaman ve her konuda olduğu gibi, Atatürk Kültür Merkezi tartışmalarında da sözümüzü eserlerimizle ve hizmetlerimizle söyledik.

Yeni Atatürk Kültür Merkezi ile burada İstanbul'a ve dünyaya unutulmayacak kültür ve sanat eserleri sunacak abidevi bir eser ortaya çıkardık.

2019 yılında tüm engelleri geride bırakarak temelini attık. 2.5 yılda bugünkü hale getirdik. 2000 kapasiteli bu salon her türlü kültür faaliyetini karşılayacak şekilde inşa edilmiştir.

Açık konuşmak gerekirse bu eser; eski Türkiye ve yeni Türkiye fotoğrafının en belirgin şekilde görüldüğü yerdir.

Projesinden inşasına kadar her aşamasını yakından takip ettiğim bu muhteşem eserin ülkemize ve İstanbul'umuza hayırlı olmasını diliyorum.

Bu açılışla birlikte 4 Kasım tarihine kadar sürecek Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'ni de başlatmış oluyoruz.

Burada ortaya çıkan eserden dolayı geçmişte karşı çıkanların biraz olsun mahcubiyet duyacaklarını sanıyoruz.

Böyle bir eseri İstanbulumuza kazandırmakla bizden sonraki nesillere en güzel hediyelerden birini bıraktığımıza inanıyoruz. Atatürk Kültür Merkezi'nin kültür ve sanatın nabzının attığı bir merkez olarak ilanihaye ayakta kalacaktır.

Projede emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugünden itibaren 40'ı kapalı 64 etkinliğe gençlerimiz başta olmak üzere herkesi davet ediyorum."

Hibya Haber Ajansı