Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"AK Parti ikdirada geldiğinde asırlık ihmalleri kucağında bulmuştu. AK Parti sizlerin evidir. İnsan kendi evine sahip çıkmak için herhalde davet beklemez.

Partimizi medeniyetimizin ve ülkemizin tüm birikimini ortaya koyan büyük bir resim olarak görüyorum.

Türkiye'yi küresel ve yerli vesayet güçlerinin penceresinden hep birlikte kurtardık. Bugün de aynı azimle çalışmalıyız. Ülkemiz çok kritik bir dönemden geçerken, çok çalışıp gayret göstermeliyiz.

Milletvekili ve il başkanı olarak bu davaya eşsiz katkılar vermiş sizler üzerine, emeğiyle gayretiyle partiye hizmet etmiş arkadaşlarımıza şükran sunuyorum.

AK Partimizin çatısı altında sorumluluk üstlenmiş tüm kardeşlerimizedir. İnsan kendi evine gitmek, kendi evine sahip çıkmak, güçlendirmek için davet beklemez.

Sizlerde birlikte ilan ettiğimiz 2023 hedeflerine ulaşmak, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını tamamlamak için yeniden ve tekrar daha kararlı bir şekilde mücadele bayrağını yükseltelim istiyorum. AK Parti ailesinin her bir ferdi, karşımızdaki muhalefetin tümünü cebinden çıkartacak kabiliyete, dirayete sahiptir. Bu doğrultuda göstereceğiz tüm gayretler için şimdiden hepinize şükranlarımı sunuyorum.

Kusura bakmayın. Cuma günü malum 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışını yaptık. Orada da şifa bulduk. Elhamdülillah. İnşallah bu hafta da Tokat Havalimanı'nın açılışını yapacağız. 'Durmak yok yola devam' diyoruz.

Salgınla beraber küresel düzeyde yaşanan sarsıntı önümüze tarihi fırsat çıkardı. Yaşadığımız zorlu hadiselerin etkisiyle ekonomi programımızda köklü bir değişikliğe gitme zorunluluğu ile karşılaştık. Kendi ihtiyaçlarımıza uygun yeni bir ekonomi programını hayata geçirdik. Dünyanın salgınla sarsılan dengelerinin, ekonomik gerilimlerinin ardından Ukrayna-Rusya savaşı gibi sıcak çatışmalarla iyice bozulduğu dönemdeyiz.

Elektrik, doğal gaz ve akaryakıt desteği için geçen yıl 165 milyar liralık kaynak kullandık. Vergi kayıplarıyla bu rakam 200 milyar liranın üzerindedir.

Türkiye’nin en büyük siyasi teşekkülü, dünyanın da belki en büyük sivil toplum hareketi olan bu parti, sizlerin evidir.

Vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur."

 


Hibya Haber Ajansı