Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Kuruluşundan bugüne partimize emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti geçtiğimiz 20 yılda siyasete getirdiği yeni anlayışla yaptığı hizmetlerle kazandırdığı eserlerle hayata geçirdiği projelerle vatanın her karışına damgasını vurmuş bir partidir. Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının 3 katı 5 katı 10 katı hizmetlerle Türkiye'ye çağ atlattık.

Vesayet güçlerinden terör örgütleri darbecilerden ekonomik tetikçilere kadar istiklalimizin ve istikbalimizin düşmanı herkesle savaşa savaşa milli iradenin üstünlüğünü kabul ettirdik.

Türkiye bölgesinde ve dünyada egemenlik haklarını gerçek anlamda kullanabilen az sayıdaki ülkelerden biridir.

Biz ülke olarak önümüze çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmenin çabası içindeyiz.

19 yıllık iktidarımızda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerle kurduğumuz sağlam altyapı vardır. Salgın döneminde bu altyapının önemini ve faydalarını hep birlikte tecrübe ettik.

Türkiye'nin yıllık ortalama büyüme oranını  yüzde 5,1 seviyesine getirdik.

Ülkemizde yapılan yatırımların tutarını yıllık 70 milyar lira seviyesinden 1,4 trilyon liraya çıkardık.

İhracatımızı 36 milyar dolardan aldık geçtiğimiz yılı 170 milyar dolarla kapattık. Bu sene  200 milyar doların üzerine çıkarmış olacağız.

Merkez Bankası rezervlerimiz şu an itibarıyla 109 milyar dolar seviyesindedir. Süreci tamamlanan işlemlerle önümüzdeki günlerde bu rakam 115 milyar doların üzerine çıkacak.

Eğitimde derslik sayımızı 343 binden aldık 620 binin üzerine çıkardık.

22 bin yatak kapasiteli 17 şehir hastanemizle hizmet kalitesini arttırdık.

Çalışma ve Sosyal Güvenlikte 2002 yılında 184 lira olan net asgari ücret bugün 2825 liraya ulaştı. Aktif sigortalı 2002 yılında 12 milyon seviyesinde iken bugün 24 milyonun üzerindedir.

Düzensiz göçle daha etkin mücadele için 25 geri gönderme merkezi oluşturduk.

1213 kilometre uzunluğunda hızlı tren ağı inşa ettik. Aynı şekilde 11590 kilometre uzunluğundaki mevcut demir yollarımızı neredeyse tümüyle yeniledik.

26'dan aldığımız havalimanı sayımızı 19 yılda 56'ya çıkardık.

Yerli otomobilimizin üretim süreci planlandığı şekilde yürüyor. İnşallah 2023 yılında kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz.

19 yılda çiftçilerimize 165 milyar lira tutarında destek verdik.

Türkiye'nin ilk LPG depolama ve gazlaştırma ünitesini İzmir'de ikincisini Hatay'da devreye aldık.

Genel bir küresel felaketle karşı karşıya olduğumuz bir gerçektir. Tahrip olan ormanları küllerinden doğuracağız.

Amerika'dan Avrupa'ya pek çok yerde büyük afetlerin ardından aylarca devletini yanında göremeyen insanların isyanlarının haberlerini hep okuyoruz izliyoruz. Ülkemizde ise hamdolsun afetin başından tüm izlerinin ortadan silinmesine kadar her anında devletini Cumhurbaşkanı ile Bakanlarıyla kurumlarıyla yanında gördüm.

Milletimizin tamamının gönlünü kazanacak şekilde hep sahada olmalıyız. İnşallah şimdi Ahlat yarın Malazgirt'e gidiyoruz.

Karadeniz'den programlarımızı devam ettireceğiz."


Hibya Haber Ajansı