Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"AK Parti olarak bizim için Ankara daima özel, önemli ve kritik bir yer olmuştur. Tanklara cesaretle karşı koyan Ankara ve Ankaralılara bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Ankara sadece başkentimiz değil, ülkemizin tüm renklerini, zenginliklerini, umudunu bünyesinde toplayan kilit bir şehirdir.

Hamdolsun Ankara ilk günden beri bize sahip çıkmış, destek vermiş, dağ gibi yanımızda durmuştur.

AK Parti kadrolarının öncü lokomotiflerinden biri de Ankara teşkilatıdır. Ankara'daki varlığımızı, birliğimizi, gücümüzü ne kadar üst düzeyde tutarsak Türkiye'deki hareket alanımız da o kadar genişler. Ankara teşkilatımız geçtiğimiz yıl yaptığı 83 bin 600 yeni üye ve toplamda 788 bin üye ile şehirdeki tüm siyasi partilerin toplamının kat be kat üzerinde bir başarıya imza atmıştır. Bu yılın ilk iki ayındaki üye sayısının 18 bin 500'e ulaşması yükselişin sürdüğüne ulaştığına işaret ediyor.

Ankara 2023 seçimlerinde hem sandıklara sahip çıkarak hem de sandıklarını Cumhur İttifakı oyları ile patlatarak kendine yakışanı yapacaktır.

Ankara'daki varlığımızı birliğimizi, gücümüzü, kabileyetimizi ne kadar üst düzeyde tutarsak tüm Türkiye'deki alanımız da o derece genişler.

İnşallah 2023'te bu şehrin sokakları gözleri umut ve sevinçle parlayan ülkelerinin ve kendilerinin geleceğine sahip çıkan başkentlilerin coşkulu sloganlarıyla dolacaktır. Gönlünü kazanmadık tek bir insanımız kalmayacak şekilde Ankara'yı kucaklamanızı istiyorum. Şimdi sizlerden öyle bir ses vermenizi istiyorum ki duymayan kalmasın...

Ankara seçim gününe kadar durmadan, dinlenmeden çalışmaya hazır mıyız? Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Ülkemizi çeyrek asır geriye götürmeye hazırlananların rüyalarını bozmaya hazır mıyız? Sizlerdeki bu azim, kararlılık daim olduğu sürece bu davanın önünü kesmeye kimsenin gücü yetmez.

Ankara evlatlarımıza miras bırakacağımız 2053'e hazırmıyız.?

Yuvarlak masa etrafında yer beğenmeyenlere milletimiz gereken yeri gösterecektir. AK Parti'yi millet kurmuştur millet! AK Parti'yi iktidara millet çıkarmıştır millet!

Ülkemizde milli iradenin en kesintisiz sürdüğü dönem bizim dönemimizdir. Uzun süredir yoksulluk cenderesi altında bulunan milletimiz, AK Parti ile kendine çıkış yolu bulmuştur.  AK Parti'nin vesayetle, darbecilerle bölgesel ve küresel güçlerle mücadelesi hep milletin desteğiyle başarıya ulaşmıştır.

Burada böyle bir sıkıntı var mı? Evelallah omuz omuza istikbale yürüyoruz. Kardeşlerim demokrasi tarihimize baktığımızda tek parti faşizminden beri sarkacın milli iradeyle darbe ve vesayet arasında gidip geldiğine şahit oluyoruz. Ülkemizde milli iradenin en güçlü ve kesintisiz hüküm sürdüğü dönem bizim dönemimizdir.

Rusya, Ukrayna arasındaki gelişmeleri  görüyorsunuz değil mi.? Bizler bundan ibret alarak yolumuza devam edeceğiz. 

28 Şubat ittifakında bir araya gelenler ülkenin meseleleri konusunda hiçbir teklif ortaya koyamıyor. Bunların tek derdi kendilerine verilen gündemi uygulamak.

Çünkü bunların biraraya geliş gayesi ülkenin ve milletin sorunlarını çözmek, kalkınmamızı hızlandırmak değildir. Bunların tek derdi ülkenin ve milletin felaketi pahasına da olsa kendilerine ajanslar vasıtasıyla verilen gündemi uygulamaktır. Proje şayet ortaya bir eser koyacaksanız iyidir ve gereklidir. Siyasette proje milli iradeye saygısızlık; hatta tehdittir. Bunların tanımı bu.

Türkiye her darbenin ardından vesayet dayatmalarıyla benzer siyaset projeleriyle karşılaşmıştır. Milletimiz her seferinde bulduğu ilk fırsatta bu projeleri çöpe atmış, ülkenin yönünü kendi tarihi, değerleri, kültürüne, ihtiyaçlarına, hedeflerine uygun istikamete çevirmiştir.

İnşallah bu sefer ki proje de milletimiz tarafından sandığa gömülecektir. Gezi olayları 17-15 Aralık, çukur eylemleri ile sınırlarımıza yığılan terör örgütleriyle, 15 Temmuz’da, ekonomik tuzaklarla başaramadıklarını 28 Şubatı İttifakı projesiyle elde edemezler, edemeyecekler.

Türkiye'nin artık uzaktan kumanda siyasetiyle yönetilmeyecek ülke olduğunu dost düşman görecek.

2023 seçimleri çalışmadan, üretmeden sadece yalanla siyaset yapan partilerin sona ereceği yıl olacaktır.

Biz hayatımızın hiçbir döneminde siyasette rekabetten kaçınmadık. Hastane, yol, siyasete yapılan herşeyi kötülemenin adı siyasi rekabet değildir, köksüklüktür. Köksük bir ağaç önünde sonunda kuruyup yıkılmaya mahkumdur.

Deseler ki, bunlar şu kadar okul, şu kadar yol, hastane, köprü, spor tesisi, konut yaptılar biz daha fazlasını yapacağız, bu altılılardan böyle bir şey duydunuz mu? Diyemezler? Deseler ki, bunlar milli geliri üç katına çıkardı, biz beş katına çıkaracağız. Biz 300 milyar doları geçeceğiz ihracatta. Biz yüzde 6 ekonomiyi büyüteceğiz deseler eyvallah."

 

Hibya Haber Ajansı