Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası akreditasyon ekibine Yüksekbilgili Eğitim ve Danışmanlık tarafından verilen 30 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde gerçekleşen iki günlük Eğiticinin Eğitimi sonrası, katılımcı ekibe sertifikaları blokchain teknolojisi ile verildi.

Yüksekbilgili Eğitim ve Danışmanlık, eğitim verdiği katılımcıların adlarına tanımlanmış sertifikalarını özel bir Quorum blockchaini üzerinde güvenle saklanmasını sağlıyor. Asimetrik kriptografi ile doğrulanabilen bu dijital sertifikaları tüm katılımcılar özgeçmişlerine, sosyal medya profillerine ekleyebiliyor, dilediği kişi ve kurumla paylaşabiliyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Microsoft ve VeriPark ortaklığı tarafından hayata geçirilen uygulama ile eğitim sertifikaları, blockchain altyapısında güvenli ve değiştirilemez bir şekilde saklanmakta, eğitimi alan kişi tarafından dilediği kurum/kişi ile paylaşılabilmektedir.

Yüksekbilgili Eğitim ve Danışmanlık kurucusu Dr. Zeki Yüksekbilgili, bu teknolojiyi kullanarak sertifikalandırdıkları ilk kamu kuruluşunun, yıllardır işbirliği içerisinde oldukları Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olmasından büyük gurur duyduklarını belirtti.

Blockchain teknolojisinin eğitim sistemine uygulanmasının örneği olan uygulama, yurt dışında birçok öğrenim kurumu tarafından da kullanılmaktadır.


Hibya Haber Ajansı