Çin dışişleri bakanı bir Taliban heyetiyle bir araya geldi ve ABD liderliğindeki dış güçler Afganistan'dan çekilmeye devam ederken ilişkilerin ısınmasının sinyalini verdi.

Wang Yi, grubun kurucu ortağı Molla Abdul Ghani Baradar da dahil olmak üzere dokuz ziyaret eden Taliban temsilcisine, Pekin'in Afganistan'da barışçıl uzlaşma ve yeniden yapılanma sürecinde önemli bir rol oynamasını beklediğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı ile röportaj.
Ayrıca, Çin'in uzak batısındaki Sincan bölgesinde aktif olduğunu söylediği bir gruba atıfta bulunarak, "Çin'in ulusal güvenliğine doğrudan bir tehdit" olduğu için Taliban'ın Doğu Türkistan İslami Hareketi'ni çökerteceğini umduğunu söyledi. . . Pekin, komşu Afganistan'ın ayrılıkçılar için bir sahne olarak kullanılmasından korktuğunu söyledi.

Ziyaret, Taliban'ın ABD liderliğindeki yabancı güçlerin geri çekilmelerinin son aşamasına başladığı ve Ağustos ayının sonunda tamamlanması planlanan Mayıs ayından bu yana Afganistan genelinde büyük kazanımlar elde etmesiyle gerçekleşti.

Afgan hükümet güçleriyle çatışmalar sivil kayıplarda ve yerinden edilmelerde artışa neden oldu.

Aynı zamanda, Taliban liderleri son aylarda uluslararası diplomasilerini hızlandırarak, iktidara geri dönmeyi umdukları zaman için küresel tanınma arayışındalar.

Çin'in Tianjin kentinde çarşamba günü yapılan ve Taliban sözcüsü Mohammad Naeem'in Çinli yetkililerin daveti üzerine olduğunu söylediği toplantı, Pekin'den bir meşruiyet hediyesi olarak görüldü.

(Dış Basın)