BeiDou uydu ile navigasyon sisteminin (BDS) inşasına ve geliştirilmesine yönelik Çin Uydu İle Navigasyon Bürosu tarafından yayımlanan rapora göre, sektörün üretim değerinin 2020 yılında 400 milyar yuana ulaşmasını öngörülüyor. 
 
Çin, son 10 yıllık dönem içinde navigasyon ve uydu ile konumlandırma sektörünün toplam üretiminin her yıl ortalama yüzde 20 oranında artış göstermesine tanık oldu. Ülke, navigasyon ve uydu ile konumlandırma endüstrisinin, komple bir endüstriyel zincir haline getrdi. Son olarak da 31 Temmuz’da BDS-3 sistemini dünyanın kullanımına sundu.
 
BDS-3 sistemi; konumlandırma, navigasyon ve senkronizasyon hizmetlerinin yanı sıra değişik türden katma değerli hizmetler de sunabiliyor. Bu hizmetler arasında dünya çapında arama ve kurtarma çabalarına katkı, kısa mesajlar aracılığıyla iletişim ve hassas konumlandırma yer alıyor. Rapora göre BDS; ulaşım, kamu güvenliği, afet durumunda acil yardım, tarım, ormancılık ve kentsel planlama/yönetim gibi sektörlerde şimdiye değin eksiksiz hizmetler sağlıyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı