Güney Çin’deki Zhuang’ın Guangxi Özerk Bölgesi’nin Liuzhou kentini Rusya Federasyonu Moskova’ya bağlayan yeni bir direkt Çin-Avrupa yük treni demiryolu hattı hizmete girdi. Bu güzergah üzerinde çalışacak olan ilk yük treni, bu hafta içinde Lıuzhou’dan Moskova istikametinde yola çıktı.

Trenin, normal koşullarda 11 bin kilometre yol alarak 20 gün içinde Moskova’ya ulaşması bekleniyor. Liuzhou’da yerleşik Liugong Machinery Co., Ltd. adlı makine imalatçısı firmanın Başkan Yardımcısı Luo Guobing, bu tür bir taşıma sayesinde aynı iki nokta arasındaki nakliye süresinin hemen hemen iki haftadan fazla kısaltılmış olacağını bildirdi.

Söz konusu yeni demiryolu hattı, Guangxi ile Avrupa arasındaki ilk direkt Çin-Avrupa nakliyat bağlantısını oluşturuyor. China Railway Nanning Group demiryolu işletmecisinin verilerine göre bu yük katarı, aynı hat üzerinde ayda bir ila iki kez karşılıklı sefer yapacak. Çin Devlet Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun hafta içinde açıkladığı veriler, Çin ile Avrupa arasında şimdiye değin, 38 bin yük treninin 3,4 milyon konteynerlik mal nakliyatı gerçekleştirdiğini gösteriyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı