Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Huawei’in CFO’su Meng Wanzhou’ya yönelik suçlamaların tamamen uydurma olduğu vurgulandı.

Çin hükümetinin yoğun çabaları sayesinde, Çin’in telekomünikasyon devi Huawei şirketinin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou, Kanada’da yaklaşık üç yıl yasa dışı şekilde gözaltında tutulmasının ardından dün serbest kaldı ve Çin hükümetinin charter uçağıyla Kanada’dan ayrıldı. Meng’in Beijing saatiyle bu akşam Çin’e varması bekleniyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying bugün yaptığı açıklamada, Çin’in Meng Wanzhou davasıyla ilgili tutumunun her zaman net ve tutarlı olduğunu ifade etti.

Hua, bu konuda şunları söyledi:

“Gerçekler bu olayın Çin vatandaşlarına karşı siyasi bir zulüm olduğunu kanıtladı. Zulmün amacı Çin'in ileri teknoloji şirketlerini baskılamaktır. Meng Wanzhou hakkındaki tüm suçlamalar asılsızdır, uydurmadır. Hatta ABD tarafının ‘sözde mağdur’ olarak belirlediği HSBC Bankası da Meng’in suçsuz olduğunu kanıtlayan belgeler ortaya koydu. ABD ve Kanada’nın yaptığı, tipik bir keyfi tutuklamadır. ”

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı