CCTV'nin haberine göre Wang bu açıklamaları Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile gerçekleştirdiği ve yeni yıl tebriklerini ilettikleri bir telefon görüşmesinde yaptı.

Wang Yi, "Çin ve Rusya, iletişim ve koordinasyonu güçlendirmeye devam etmeli ve Filistin-İsrail çatışmasında derhal ateşkes ve çatışmaların durdurulmasını teşvik etmeli, insani yardımların sorunsuz bir şekilde ulaştırılmasını sağlamalı ve iki devletli çözümün yeniden başlatılması için ortak çaba sarf etmelidir" dedi.

Wang Yi yaptığı açıklamada, iki sorumlu büyük ülke olarak Çin ve Rusya'nın stratejik iletişimi güçlendirmeleri, daha fazla stratejik mutabakat oluşturmaları ve insanlığın ve dünyanın geleceği konusunda daha fazla stratejik işbirliği yapmaları gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi olan Wang, gecen yıl Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in stratejik rehberliğinde, yeni bir dönem için Çin-Rusya kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığının yüksek viteste ilerlediğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı