Çin, Tianwen-1 misyonundan sonra, evrenin keşfi yolunda Tianwen serisi aracılığıyla belirli sayıda  gezegensel keşif iddiasını sürdürecek. Çin'in, Ay'ın Keşfi programının baş tasarımcısı Wu Weiren, ülkesinin uzayın derinliklerine ilişkin keşif çabalarının süreceğini ve Mars'a yönelik misyonu Tianwen-2, Tianwen-3 ve Tianwen-4 misyonlarının izleyeceğini açıkladı. 
Uzaya 23 Temmuz 2020 tarihinde fırlatılmış olan Tianwen-1 Mars'a Şubat 2021'de varmıştı. Mars'ı araştırma aracı Zhurong 22 Mayıs 2021 tarihinde gezegenin yüzeyine inmiş ve "kızıl gezegen" denen Mars'ta keşfe çıkmıştı. 
Wu'ya göre, bundan sonraki gözlem sürecinin esas amacı, derin uzayın küçük gezegenlerini keşfetmek ve bu gezegenlerden toplayacakları örnekleri dünyaya getirmek olacak. 
Verdiği mülakat çerçevesinde geleceğe ilişkin projelere de değinen Wu, bu bağlamda Venüs gezegeninin ve uzayın uzak kesimlerindeki asteroitlerin (küçük gezegenlerin) keşfine çıkılacağını belirtti. Öte yandan Wu, dünyaya çarpma ve insanlık için tehlike oluşturma potansiyeline sahip gök cisimlerinin zamanında saptanıp erken alarma geçileceğini de bildirdi.
 

Kaynak:Çin Uluslarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı