Çin Savunma Bakanlığı, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Doğu Harekat Komutanlığı’nın dün Taiwan Boğazı’ndan geçen iki Amerikan savaş gemisini izlediğini açıkladı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tan Kefei, ABD Donanması'nın bir güdümlü füze destroyeri ile bir sahil güvenlik gemisinin Taiwan Boğazı’ndan geçişine ilişkin açıklama yaptı.

Tan, tekrarlanan provokasyonların ABD'nin Taiwan Boğazı’nda en çok güvenlik riski yaratan ve boğazın barışı ile istikrarına en büyük zarar veren taraf olduğunu gösterdiğine işaret etti.

Tan, Taiwan’ın Çin toprağının ayrılmaz bir parçası ve Taiwan meselesinin ise Çin’in içişleri olduğunu vurgulayarak, Taiwan sorununa herhangi bir dış müdahaleye izin verilmeyeceğini aktardı.

Tan, “ABD’ye provokasyonları derhal durdurup, Tek Çin politikasına ve Çin ile ABD arasındaki üç ortak bildiriye uyma çağrısında bulunuyoruz. ABD, iki ülke ve iki ordu arasındaki ilişkilerde engeller yaratan ve Taiwan Boğazı’ndaki barış ile istikrarı bozan girişimleri durdurmalı. Çin ordusu her zaman olduğu gibi yüksek teyakkuzda olacaktır ve ulusal egemenlik ile toprak bütünlüğünü kararlılıkla savunacaktır.” diye konuştu.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı