Bitcoin, Çin'de yoğunlaşan bir kripto para birimi baskısının ortasında iki haftanın en düşük seviyesine düştü.

En büyük sanal para birimi New York'ta sabah 8:50 itibariyle %10 düşüşle 32.350 $'a düştü. Eter %13 düşüşle 1.950 dolara düştü.

Çin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kripto para birimi hizmetleri sağlama yasağını yinelemek için en büyük bankalarından yetkilileri bir toplantıya çağırdığını duyurdu. Bu, Çin'in kripto ticaretinde kalan boşlukları kapatmak için ne gerekiyorsa yapmayı planladığının en son işareti.

Merkez bankasından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, Industrial and Commercial Bank of China Ltd., Ziraat Bank of China Ltd. ve ödeme hizmeti sağlayıcısı Alipay'den temsilcilere, Çin bankalarının kripto ile ilgili işlemlerde bulunmalarını yasaklayan kurallar hatırlatıldı.

Kripto türevleri borsası FTX'te tezgah üstü ve kurumsal satış başkanı Jonathan Cheesman, “PBOC baskısı başlangıçta beklenenden daha ileri gidiyor” dedi. “Madencilik birinci aşamaydı ve spekülasyon ikinci aşamaydı.”

Ayrıca, bol hidroelektrik gücüne sahip bir Çin şehri, madenciliği dizginlemek için harekete geçti. Bir Ya'an hükümet yetkilisi, en az bir Bitcoin madencisine, şehrin bir yıl içinde tüm Bitcoin ve Ether madenciliği operasyonlarını sona erdirmeye söz verdiğini söyledi.
Arka planda, Federal Rezerv'in geçen haftaki şahin politika ekseninden sonra riskli varlıklara yönelik iştah azaldı. Hisse senedi piyasaları Pazartesi günü yeşile dönmüş olsa da, analistler piyasanın köpüklü köşeleri hakkında devam eden gerginliğe dikkat çekti.

Oanda Asia Pacific Pte'de kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, “Beklediğim gibi, küresel her şeyi satın al bu hafta gevşemeye devam ederse, Bitcoin bu soğuk rüzgarları hissedecek” dedi.

 

BLOOMBERG