Merkez Çin eyaleti Hunan'ı ASEAN (Güneydoğu Asya Ulusları Birliği) ülkelerine bağlayan yeni bir demiryolu nakliyat hattı 31 Mart Çarşamba günü hizmete başladı. Silisyumdioksit ve haddeden geçirilmiş demir çubuk türünden endüstriyel ürünlerle yüklü bir tren, çarşamba sabahı Hunan'ın başkenti Changsa'dan yola çıktı. Tren, Çin'in güneyindeki Guangxi'nin Özerk Zhuang Bölgesi'nden geçerek yaklaşık yedi gün sonra Vietnam'ın başkenti Hanoi'ye varmış olacak.
 
China Railway Guangzhou Group Co., Ltd, bu hattın, üç aylık bir deneme süresini takiben, haftada bir olarak işleyeceğini belirtti. Söz konusu demiryolu hattı, Hunan ile ASEAN ülkeleri arasındaki ticareti daha da canlandıracak. ASEAN ülkelerinin toplamı, 2020 yılı itibarıyla Çin'in bir numaralı ticari partneri durumunda. Changsa gümrük yönetiminin 2020 verilerine göre, Hunan ile ASEAN'ın 10 ülkesi arasındaki toplam ticaret hacmi, bu yılda 81,03 milyar yuana (yaklaşık 12,35 milyar dolara) ulaşmıştı. Bu tutar, bir yandan bir yıl öncesine kıyasla yüzde 30,9 oranında bir artışa denk düşerken, öte yandan da Hunan'ın toplam dış ticaretinin yüzde 16,6 kadarını oluşturuyor. 


Mevcut verilere bakılırsa Hunan ile ASEAN arasındaki ticari alışveriş hacmi, bu yılın ilk iki ayı içinde, bir yıl önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 86,3 oranında artarak 10,15 milyar yuana ulaştı.

KaynakÇin Uluslararası Radyosu 
Hibya Haber Ajansı