Xi, Çin Cumhurbaşkanı olarak göreve başlamasından bu yana geçen 9 yıl içinde ağaçlandırma çalışmaları konusunda önemli ifadeler sarf etti.

Xi Jinping, 2 Nisan 2021’de yaptığı konuşmada, “Her yıl gönüllü olarak ağaçlandırma çalışmasına katılıyoruz. Bunu yapmakla insanların yeşili sevme ve koruma bilincini teşvik etmeye çalışıyoruz. Ancak herkes ağaçlandırma ve vatanımızı yeşillendirme sorumluluğunu üstlenirse ‘çevre dostu’ kavramına uyan güzel bir yuva inşa edebiliriz.” dedi.

Xi, 2020 yılında katıldığı ağaçlandırma etkinliğinde iyi bir çevre ortamının Çin’de kapsamlı bir şekilde orta halli refah toplumunun oluşmasının önemli bir göstergesi ve vatandaşların ortak varlığı olduğuna işaret etti. Ulusal yeşillendirme çalışmalarının uzun vadeli bir çalışma olarak yürütülmesi gerektiğini kaydeden Xi, “Halkımız için ülkemizi ağaçlandırıyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Xi, 2019 yılında da katıldığı ağaçlandırma etkinliğinde, yeşil dağların ve mavi suların altın ve gümüş kadar değerli olduğunu belirtti. Toplumun tamamını ağaçlandırma çalışmalarına katılmaya çağıran Xi, ülkedeki yeşillendirme faaliyetlerinin yüksek nitelikli olarak hızlandırılması gerektiğini dile getirdi.

Xi Jinping, 2018 yılında başkent Beijing’de ağaç diktikten sonra yaptığı konuşmada da “Biz ağaçlandırıyoruz ve gelecek nesiller ağaçların gölgesi altında serinleyebilir. Harcadığımız gayretlerle torunlarımızın mutlu olmalarını sağlamalıyız.” diye konuştu.

Xi, 2013 yılında yaptığı konuşmada ise ağaçlandırma çalışmalarıyla ülkenin ekolojik koşullarını düzeltmeye çalıştıklarını, bu hedefe ulaşılması için önlerinde henüz uzun bir yol bulunduğunu kaydetmişti.


Hibya Haber Ajansı