Çin, Mayıs ayında yaklaşık 30 milyar cips üreterek üretimini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artırdı. Çin, yılın başından bu yana toplam 140 milyar çip üretirken, ülke, yerel yarı iletken endüstrisini destekleyerek ABD teknolojilerine olan bağımlılığını azaltmayı planlıyor.
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, teknolojide kendi kendine yeterliliği sağlamak ve yerel endüstrinin ABD yaptırımlarının üstesinden gelmesine yardımcı olmak için Başkan Yardımcısı Liu He'yi atadı.
Liu, üçüncü nesil çipler üretmek için geliştirme ve kapasite çalışması yapmakla görevlendirilirken, bu teknolojiyi elde etmek için gereken siyasi ve finansal desteği formüle etmek için de çalışacak.

Çin'den yerel çip hamlesi ve üretim rekoru
Başkan Donald Trump tarafından uygulanan yaptırımlar, Huawei Technologies'in akıllı telefon işini etkileyerek çip üreticilerinin kendilerini şirketin HiSilicon yan kuruluşundan uzaklaştırmasına neden oldu.
ICwise Baş Analisti Gu Wenjun, "Çin dünyanın en büyük çip kullanıcısı ve tedarik zincirini korumak büyük önem taşıyor" diyerek, herhangi bir ülkenin tedarik zincirini kontrol etmesinin mümkün olmadığını, ancak bir devletin çabalarının bunu başarabileceğini de sözlerine ekledi. şirketten daha güçlü olmak.
Xi'nin en güvenilir personelinden biri olan Liu He'nin bu projeye liderlik etmesi için atanması, yerel çip üretiminin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.