Çin ile Afrika arasındaki ticaret hacminin yılın ilk 9 ayında 185 milyar 200 milyon doları bulduğu ve iki taraf arasında aynı zaman aralığında gerçekleştirilen ticaret hacminin en yüksek seviyeye çıktığı açıklandı.

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Qian Keming, Çin Devlet Konseyi Basın Ofisi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Çin-Afrika İşbirliği Forumu 8. Bakanlar Toplantısı hakkında bilgi vererek, ikili ekonomik ve ticari işbirliği endekslerini açıkladı.

Qian, “Ocak-Eylül döneminde Çin ile Afrika arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğine ilişkin endekslerde genel olarak bir artış eğilimi görüldü. Çin-Afrika ticaret hacmi, yıllık yüzde 38,2’lik artışla 185,2 milyar ABD doları ile iki taraf arasında aynı zaman aralığında gerçekleştirilen ticaret hacminde en yüksek seviyeye ulaştı. Çin’in Afrika’ya yönelik doğrudan yatırımı da yıllık bazda yüzde 9,9 artarak 2 milyar 590 milyon doları buldu. Çinli işletmelerin Afrika’da yeni imzaladığı proje sözleşmelerinin değeri ise, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,2 yükselerek 53 milyar 500 milyon dolara yükseldi. Bu da Çinli işletmelerin Afrika piyasasına duyduğu güvenin bir göstergesi.” diye konuştu.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı