Çin Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumun Afganistan’a insani yardımları artırması çağrısında bulundu. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Beijing’de düzenlenen basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi’nde oy birliğiyle kabul edilen Afganistan’a insani yardım konulu karar tasarısını değerlendirdi.

Afganistan’ın yakın komşusu ve iyi dostu olan Çin’in ülkedeki insani durumu yakından takip ettiğine dikkat çeken sözcü, Çin’in Afgan halkının ekonomik ve yaşamsal sıkıntılarının çözülmesi için farklı yollardan destek sağladığını dile getirdi. Çinli sözcü, BM’nin bu alanda koordine edici bir rol üstlenmesini desteklediklerini, tüm uluslararası ortaklarını Afganistan’a insani yardımları artırmaya çağırdıklarını kaydetti.

39 milyon Afgan’ın karşı karşıya bulunduğu insani krizin sorumlusunun ABD’nin liderliğindeki NATO olduğunun altını çizen Zhao, ABD’nin geçmişte yaptıklarından ders alması, Afganistan’ın dondurulan mal varlıklarını serbest bırakması ve Afgan halkının sıkıntılarının çözülmesine yardımcı olması gerektiğini belirtti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı