ABD Başkanı, ABD İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, 2016 yılında eski Başkan Barack Obama'nın Küba ile görüşmelerini normalleştirmesinin ardından Havana'da yapılacak merkez, merkez, migren ve merkez olarak Havana'da konuştu. sendrom.

Mart ayında CIA tarafından atanan NPR'ye teslim olan Burns, 100'ü Havana Sendromu'na yakalanan 200'e yakın ABD'li yetkili ve akrabası ile CIA ve ailelerini anlattı.


ABD Ulusal Bilimler Akademisi panelinin sendromu gibi olabilir. ABD'de Rusya için klişeleşmiş planların izinden giden Burns, Rusya'nın olası tamamlanmasının ancak daha fazla araştırma yapılıncaya kadar kesinleşeceğini söyledi.

Moskova, Havana Sendromu'ndaki rolünü reddediyor. Washington'un 2016-17'de büyükelçiliği "sonik olarak devralmakla" suçladığı Havana yönetimi de iddiaları yalanladı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın CIA'in başına geçen ilk kişi olmasıyla Burns, bir yetiyi zirveye çağıran bir görev üstlenecek. Sendrom.


Burns, muayeneyi yapan özverili sevimli insanın çemberini çıkardıklarını ve CIA'de Walter Reed Tıp Merkezi'ne kabul için bekleme süresini 8 haftadan 2 haftaya indirdiklerini belirtti.

Geçen ay, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Sendromunun nedenleri hakkında kapsamlı araştırmalara başladı. ABD'lilerin 60'ı bakanlıkta, 50'si dış ticaret bakanlığında ve aile üyelerinin yer aldığı sendrom medyaya yansıdı.


Buna göre hastaların önemli bir kısmı Avusturya'nın başkenti Viyana'da çalışmak istiyor.

Savaş alanından, bu casusluk ve istihbarat ajanlarının misyon merkezleri ve diplomatik ABD gibi uzun merkezli Avrupa, çok geniş diplomatik alanlara sahiptir. Şu anda ABD ile İran arasında 2015 kazasında iade edilmemesi gereken görüşmelerde bulunuyor.

Antarktika dışındaki kıtadaki ABD diplomatik misyonlarında Havana Sendromu vakaları bildirilmiştir. Bunların arasında Almanya'nın başkenti Berlin'den bir başka casusluk merkezi öne çıkıyor.