CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in konuşması şu şekilde:

"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özelin liderliğinde bir iddia ortaya koyduk kadının toplumdaki siyasetteki hayatın her alanındaki sorumluluklarını hayata geçirecek görevler alması daha aktif olması ve eşit temsilin öncelikle cumhuriyet halk partisi ile birlikte tüm Türkiye’ye yayılması için bir irade ortaya koyacağımızı vaat ettik ve bugünkü belediye başkan adaylarımızı belirlerken de bu hassasiyete dikkat ettik.

Bugün parti meclisi toplantımızda adaylaşan büyükşehir belediye başkan adaylarımız şu şekilde:

“Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayımız mevcut belediye başkanımız Zeydan Karalar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayımız yine mevcut başkanımız Özlem Çerçi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ayşe Ünlüce, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut belediye başkanımız Lütfü Savaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Candan Yüceer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Vahap Seçer.”

İl belediye başkan adaylarımız ise şöyle:

“Afyonkarahisa Belediye Başkan adayımız Burcu Köksal, Artvin Belediye Başkan adayımız Bilgehan Erdem, Bilecik Belediye Başkan adayımız Melek Mızrak Subaşı, Çankırı Belediye Başkan adayımız İlhan Tekin, Giresun Belediye Başkan adayımız Fuat Köse, Kırklareli Belediye Başkan adayımız Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kilis Belediye Başkan adayımız Hakan Bilecan, Niğde Belediye Başkan adayımız Hulusi Özen, Osmaniye Belediye Başkan adayımız Serkan Karayiğit, Sinop Belediye Başkan adayımız Mehmet Gürbüz, Tunceli Belediye Başkan adayımız Ali Mustafa Çelik, Uşak Belediye Başkan adayımız Özkan Yalım, Yalova Belediye Başkan adayımız Mehmet Gürel, Yozgat Belediye Başkan adayımız Özkan Şengül, Zonguldak Belediye Başkan adayımız Tahsin Erdem.”

Parti meclisi ve MYK gündemimize ilişkin ve ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerimizi saatin bir hayli ilerlemiş olması nedeniyle yarın yapacağımız basın toplantısında paylaşacağız.

Erdal Beşikçioğlu adaylaşmıştır doğrudur. Herhangi bir kriz söz konusu değildir. Bir çok ilçemizde birden fazla aday adayı çeşitli iddialarla aday adayı olmuşlardır ama bu adaylar bugün belirlenen 242 adayımız ve geçmişte parti meclisi toplantılarında belirlediğimiz adaylarımız merkez yönetim kurulumuzun parti meclisimizin süzgecinden geçerek örgütlerimizin görüşleri alınarak örgütlerde görevlendirilen illerde ve ilçelerde seçim çevrelerinde görevlendirilen heyetlerin yaptıkları inceleme saha çalışmaları kamuoyu yoklamaları sonucunda belirlenmiş ve parti meclisi kararı ile adaylaşmış arkadaşlarımızdır dolayısıyla herhangi bir kriz söz konusu değil ama başka adaylar farklı iddialar ortaya koymuş olabilirler.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Antalya’nın bir kısım merkez ilçeleri ile birlikte değerlendirilecek olduğundan bugün parti meclisimizde gündeme alınmadı. Önümüzdeki günlerde önümüzdeki hafta yapacağımız parti meclisi toplantımızda gündeme geleceğini düşünüyorum. Bunun başka bir sebebi yok."

Hibya Haber Ajansı