CHP Mudanya İlçe Başkanlığı'nın şehir panolarına astırdığı "128 milyar dolar nerede?" afişleri gece yarısı güvewnlik güçleri tarafından sökülürken, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı afişlerle ilgili olarak cumhurbaşkanına hakaret soruşturması başlattı.

NE OLDU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden, "128 milyar dolar nerede?" diye sordu. Kılıçdaroğlu’nun ardından sosyal medyada #128MilyarDolarNerede etiketi ile çok sayıda paylaşım yapıldı. 

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da "CHP Mudanya İlçe Başkanlığı'nın taktırdığı billboardlar gece operasyonuyla söküldü. Billboardlarda görünmesini istemedikleri soruyu bir kez daha soralım: 128 Milyar Dolar Nerede" diyerek tepki gösterdi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde reklam panolarına verilen ilanlarla ilgili "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan re'sen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Bursa Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada,  "Mudanya Belediyesi'ne ait 6 reklam panosuna bugün asılan '128 milyar dolar nerede' ve 'CHP' yazısı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi silueti bulunan afişlere Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın el konulması talimatı üzerine, söz konusu afişler güvenlik güçleri marifetiyle kaldırılmıştır" denildi.