Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yaptığı açıklamada, "Sizi seçimle indirdikten sonra vatana İhanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım" ifadelerini kullandı.

CHP'li Erdoğdu, "Davaya başladığınız gün, savunma hakkınız engellenmesin ve kanun dahilinde yargılanasınız diye mahkemeye gideceğim. diyerek, "ATV ve Sabah grubundan muhabirleriniz en yakın çevremde olan kadın arkadaşlarımı arayıp benimle bir ilişkileri olup olmadığını soruyorlarmış" iddiasında bulundu.

Erdoğdu'ya tepki gsteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yine Yassıada zihniyeti hortlamış. Cumhurbaşkanımızı 'vatana ihanetten yargılamak'tan bahseden seviyesizlik aynı Yassıada zihniyeti gibi kendini ifade etmiş. Şehit Başbakanımız Menderes'in katillerinin diliyle konuşmaya devam ediyorlar" diyerek şantaj iddialarına yönelik ise, "Kendisine siyasi şantajda bulunulduğunu iddia eden bu seviyesiz siyasetçi, iddiasını ispat etmek için mahkemeye gidip şikayetçi olmuyor. Bunun yerine Cumhurbaşkanlığı makamını Yassıada katillerinin diliyle hedef alıyor. Bu dil, millet düşmanı bir dildir" değerlendirmesinde bulundu.