Esnaflar başta olmak üzere meslek örgütleri, esnaf sanatkâr odası, ticaret ve sanayi odası ile STK'lara da gidecek olan heyet, ilk ziyaretine CHP Hakkâri İl Başkanlığında başladı.

AKP’nin Türkiye’ye verdiği zarar, düşmandan daha fazladır

İl Başkanlığındaki toplantıda Veli Ağbaba, şunlar söyledi:

“Gezimizin amacı sorunları tespit edip aktarmaktır. Van ve Hakkari’de gördüğümüz tablo Türkiye’nin tablosundan farklı değil. Pandemiyle birlikte ekonomik kriz, ekonomik buhrana dönüştü. Türkiye uzun süredir hem siyasi kriz hem de ekonomik buhran içerisinde. Yıllardır yapılan işlerin yanlışlıklarını ifade ediyoruz. Yandaş TV kanalları, yandaş köşe yazarları ve gazeteleri sesimizi kısmaya çalışsa da gerçekler değişmedi. Biz bundan yıllar önce Mısır’daki darbeyi kınadığımızı belirttik ama iktidar İhvancı bir siyaset kurdu. En son Erdoğan ‘Mısır’la diplomat ilişkilerimiz devam ediyor’ dedi. Erdoğan ve AKP tayfasının Sisi’yle barışmak için araya sokmadığı kimse kalmadı. Mısır’ı bu kadar yok sayma dedik ama dinletemedik. Bugün bir gazeteye demeç vermiş, ‘Suriye’de kan akmamalı’ diyor. Biz 10 yıldan beri söylüyoruz Suriye politikasının yanlış olduğunu. Türkiye’de şu an 4 milyon mülteci varsa bunun sorumlusu Tayyip Erdoğan’dır. Suriye’den sonra en çok asker şehit veren ülke biziz. Şimdi de ‘Biz yanlış yaptık Suriye’de kan akmasın, bu konuda elimizden geleni yapacağız’ diyorlar. Türkiye’nin düştüğü durum akıl alacak gibi değil. Bu siyasetin Türkiye’ye verdiği zarar, düşmandan herhalde daha fazladır.”

Türkiye’de zam gelmeyen tek şey fitre miktarı!

“Fitre rakamları açıklandı. Eskiden 27 TL olan rakam bu yıl 28 TL’ye yükseldi, yani 1 TL zam gelmiş oldu. Türkiye’de zam gelmeyen tek şey fitre miktarı. Fitre, Ramazan ayında yoksulların temel gıda harcamalarına destek amacıyla sadaka niyetine veriliyor. Bir kişi 28 liradan 30 günlük fitre ücreti 840 lira oluyor. Üç kişilik aile için 2 bin 520 lira 4 kişilik aile için ise 3 bin 360 lira fitre verilmesi lazım. Asgari ücret ise 2.826 TL. Fark ise eksi 534 lira. Asgari ücretin altında fitre belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığına Allah akıl fikir versin. Türkiye’de birçok kesim yardıma muhtaç hale gelmiş durumda.”

8 maaş alan AKP’li vekil eskilerine ses çıkaramayanlar emeklimize saldırıyorlar!

“Günlük 47 TL’ye geçimini sağlamaya çalışan milyonlar var. 2 milyon 200 bin esnafımıza günlük 33 TL verdiler. 763 TL maaşla 2.6 milyon emeklimiz var. Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı yaptık ve emeklilerin açlık sınırı altında yaşıyor dedik. Emeklilerimizin yüzde 47’si ya iş arıyor ya da çalışıyor dedik. Orada konuşan bir emeklimizin daha sonra fotoğraflarını ortaya çıkarıp emeklimizi hedef haline getiriyor. Bunlar haysiyetsiz çetelerdir. Kadının aldığı maaş 2 bin 600 TL cebine giren 1680 TL; kimse buna yalan demiyor, bu kadının çocukları işsiz değil diyemiyor. Bir tek kadının geçmişteki fotoğrafında elindeki bardağa bakıyor. Bunlara göre hırsızlık yapmak ahlaksızlık değil, Tarım Kredi Kooperatifinden 8 ayrı yerden maaş almak ahlaksızlık değil ama o kadının elindeki bardak günah. Bunları eğitemezsiniz. Halkbank’ın Ziraat Bank’ın yönetim kurullarına bakın. Ömründe bankaya para yatırıp çekmek dışında bankayla hiçbir işi olmamış kişiler bugün yönetim kurulu üyesi. Mevlüt Uysal, Abdulkadir Aksu, Faruk Çelik gibi ne kadar AKP vekil eskisi varsa yönetim kurullarında ama Hakkari’de insanlar işsiz. Ahlaksızlık işte tam olarak budur.”

Erdoğan halk sağlığı sorunudur!

“Bir Sağlık Bakanı söylediği her şey yalan çıkıyor. Evde kalın diyor sokağa çıkmayın diyor ama kongrelerde cenazelerde lebalep boy gösteriyor. Bir kez daha söylüyorum Fahrettin Koca en büyük alacağın tedbir Recep Tayyip Erdoğan’ı Saray’da tutmak olacaktır. Nerede Recep Tayyip Erdoğan varsa orada risk artıyor, haritada renk kızarıyor, renk kırmızı oluyor. Erdoğan milli güvenlik sorunuydu, şimdi halk sağlığı sorunu da oldu. Türkiye’de iflas eden esnaf sayısı 122 bin 170. KOBİ’lerin yani küçük ve orta boylu işletmelerin borcu 853 milyar; çiftçilerin toplam borcu 132 milyar, vatandaşın bankalara olan borcu 844 milyar. Türkiye’de toplam 11 milyon 200 bin pandemi ile gelir kaybına uğrayan kişi sayısı 7 milyon 200 bin. 2021 Mart ayı itibariyle işsizlikle karşı karşıya olan kesimin sayısı 1 milyon 300 bin.”

Tasarrufu Ahlat’a Marmaris’e saray yaparak itibar yapanlar yapsın!

“AKP’nin ilk seçimde gitmesi gerekir. O zaman ülkeye huzur da barış da gelir. Şimdi beyefendi kalkmış ekonomik paket açıklıyor. Sanki seçim olmuş, iktidar değişmiş gibi yeni yeni paketler açıklıyorlar. ‘Tasarruf yapın’ diyorlar, tasarrufu en çok israf yapanlar yapsın. Tasarrufu 1100 odalı Saray’da oturanlar, Ahlat’a Marmaris’e 600 milyon liraya saraya yapanlar yapsın. 125 bin makam aracıyla itibar yapanlar tasarruf yapacak. Ekonomik buhran var. Van’da Hakkari’de işsizler var. Büyük küçük ortağın gündemi ise dokunulmazlık. Biz HDP’ye oy verenlere terörist diyenleri şiddetle kınıyoruz. Yedi yıl önce yaşanan olaylardan fezleke getirip milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırmak demokrasiye kurşun sıkmaktır. Biz bunu kabul etmeyeceğiz.” 

Kaynak CHP Basın Birimi
Hibya Haber Ajansı