CHP Kadın Kolları'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Değerli Basın Mensupları,

YaşamHak otobüsümüz ile kadına yönelik şiddeti durdurmak ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması kararlılığımız ile yollara düştük. Geçen ay ziyaret ettiğimiz Güdül’de halkın sesine ses katacağımızı belirtmiştik. 

Güdül halkının derdi bizim derdimiz. Güdül halkı, Güdül Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Ali Edizer’i istemiyor. Kariyer basamaklarını üçer beşer çıkması sağlanan bu şahıs kimdir hatırlayalım:

2012 yılında dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Özel Kalem Müdür olarak görev aldı. Sonrasında  basamakları hızla çıktı. 2018 yılında da GATA’da Başhekim Yardımcısı olarak göreve başladı. 

Değerli Basın Mensupları, 

Menzil tarikatına yakınlığı ile bilinen ve bu yakınlığın bir sonucu olarak da yüksek mevkilerde görev almış olan Dr. Ali Edizer, eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yaparken sosyal medya mesajlarında “erkeklere ‘ikinci eşi’ de alın” çağrısı yaptı. “Sorsan ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyette tekeşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir” mesajı paylaştı. Bu akıldışı çağrıların ardından biz kadınlar ve eşitlikçi, demokrat erkekler ayağa kalktı.

Bizim çabamızla Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu, Ali Edizer hakkında inceleme başlattı. 5 Ekim 2020’de görevden alındı. 8 Ekim’de de hekimlik mesleğinden uzaklaştırıldı.

Hukukun tek adam rejimine bağlandığı bu sistemde Ali Edizer’in görevden uzaklaştırılmasına sevinmiştik. Bu sevincimiz uzun sürmedi. CHP Ankara Milletvekilimiz Murat Emir Ali Edizer’in 9 Mart 2021’de Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığını ortaya çıkardı. Sayın Milletvekilimiz Emir, açığa alınmasından beş ay sonra Edizer’in Ankara’nın Güdül ilçesinde Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başlaması ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu. Emir, Edizer hakkında açılan soruşturmanın sonucuna ilişkin kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmediğini belirterek, “Sağlık Bakanı, GATA’nın meczubu olan bu kişiyi korumakta mıdır? Laikliği ve medeni hukuku hedef alan Ali Edizer hakkında açılan soruşturma kapanmış mıdır? Kapandıysa nasıl sonuçlanmıştır? Paylaşımlarında şeriatı savunan Ali Edizer, Güdül Devlet Hastanesi’nde nasıl göreve başlamıştır?” diye sordu. 

CHP olarak bu olayın peşini bırakmıyoruz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıt verene kadar sormaya devam edeceğiz, “Laikliği ve medeni hukuku hedef alan Ali Edizer hakkında açılan soruşturma kapanmış mıdır? Kapandıysa nasıl sonuçlanmıştır?”

Değerli Basın Mensupları,

Geçtiğimiz ay Güdül’e yaptığımız ziyarette Ali Edizer’e ilişkin şikâyet dile getirildi. Bunun üzerine Güdül Kaymakamı Hatice Cemre İncesu’da kendisine bu yönde çok fazla şikayet geldiğini doğruladı. 

Bu zihniyette bir kişinin hekimlik kadar kutsal bir görevi icra etmesini kabul etmiyoruz. Güdül halkının da ifade ettiği gibi Güdül sürgün yeri değildir. Medeni hukuk ve laikliği hedef alan Dr. Ali Edizer’in bir gün dahi hekimlik yapmasına tahammülümüz yok. Bu memleket bizim. Memleketimiz her yeri bizler için çok kıymetli ve değerli. Edizer’in göreve geri dönmüş olması ve hiçbir ceza almaması, soruşturmanın göstermelik açıldığını da göstermektedir. Edizer’i koruyan ve kollayan kimdir? Bizim talebimiz Ali Edizer’in Güdül’den başka bir yere sürgün edilmesi değil, hekimlik mesleğinin sona erdirilmesidir. Hakkında açılan soruşturma ile ilgili kamuoyu acilen bilgilendirilmelidir. 

Hemen hemen her gün bir kadın cinayeti yaşanırken, kadınların yaşadığı şiddet mağduriyeti ayyuka çıkmışken İstanbul Sözleşmesi’ni fesih etmeye çalışan zihniyetin koruduğu isimlere tahammülümüz kalmadı.  

Cumhuriyet değerlerini yok sayan ve kadın kimliğini ikinci sınıf gören bu zihniyet tarafından yapılan saldırıya sessiz kalmıyoruz.  Ali Edizer’in hekimlik görevinin sona erdirilmesini istiyoruz. Bu gerici zihniyet cezasızlık ile ödüllendirilmemelidir.

TCK’nin 301'nci maddesine göre halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden Dr. Edizer hakkında ceza davası açılmalıdır. 

Bizler kararlıyız. Biz kadınlar bir araya geldiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun olmadığını çok iyi biliyoruz. Bu bilinç ve kararlılıkla da biz kadınlara ve Cumhuriyet değerlerine saldıran bu karanlık zihniyeti yırtıp atacağız."

Hibya Haber Ajansı