CHP Kadın Kolları'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, Elazığ- Tunceli- Bingöl Tabip Odası ile kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında protokol imzaladı. Elazığ- Tunceli-Bingöl Tabip Odası ile imzalanan 'YaşamHak' projesi protokolü kapsamında, şiddet gören kadınlara iyileşme süreci tamamlanıncaya kadar tıbbi destek sunulacak.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, YaşamHak projesi kapsamında Türkiye’nin her yerinden gelen aramalara 444 82 85 numaralı hattan cevap verilmeye devam edildiğini belirterek, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında baro ve tabip odaları ile dayanışmanın sürdüğünü kaydetti.

YaşamHak projesi kapsamında 21 baro ve 12 tabip odası ile protokol imzalandığını ifade eden Nazlıaka, “Şiddet mağduru kadınların sesine ses olmaya devam ediyoruz. 338 kadının hayatına birebir dokunarak geleceği birlikte güzel kıldık ve geleceğe yönelik umudu büyütmeye devam ediyoruz” dedi.  

“Yan yana geldiğimizde hiç birimiz yalnız değiliz” ilkesiyle hareket ettiklerinin altını çizen Nazlıaka, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şiddet mağduru kadınlara ücretsiz hukuki ve psikolojik destek sunma konusunda dayanışmadan güç alıyoruz. YaşamHak projemiz kapsamında kadına yönelik şiddeti durdurma hedefi ile çıktığımız bu yolculukta gittiğimiz her ilde baro ve tabip odaları ile görüşmelerimiz sürecek. Şiddet mağduru kadınlara yalnız olmadıklarını anlatmak ve onlarla omuzdaş olmak için il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaşmaya devam edeceğiz. Bu süreçte kadınların hayatına dokunurken bizlerle protokol imzalayan tüm baro ve tabip odası yönetim kurullarına tekrardan çok teşekkür ediyorum.”


Hibya Haber Ajansı