CHP Kadın Kolları, Aile Destekleri Sigortası’nı (ADS) Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde anlattı. CHP Kadın Kolları'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Ev ziyaretleri yapılan engelli yurttaşlar, hükümetin yardımlarının yetersiz olduğundan dert yandı. Esnafın bir kısmının dükkanlarını dahi açmadığı görülürken, bir kısmı da siftah yapmadan günü tamamladığını anlattı. Pazarcılar ise pazar artığı toplayan insan sayısındaki artışa dikkati çekti. 

CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel, CHP Kadın Kolları MYK Üyeleri Aliye Ersever, Armağan Akyüz, Ayten Gülsever, Belediye Meclis Üyeleri Lale Bektaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sait Atalay, Belediye Meclis Üyeleri Lale Bektaş, Coşkun Torun, Sercan Çığın Kahramankazan’da temaslarda  bulundu.

Heyet, Kahramankazan İlçe Başkanı Hasan Sarıkaya, İlçe Kadın Kolu Başkanı Kamile Koçak ve CHP ilçe örgütü tarafından karşılandı. İlçe binasında yapılan toplantıda ev ziyaretlerinin yanı sıra pazarcıları ve esnafı ziyaret etme kararı alındı.

ENGELLİLER HAYKIRDI: YARDIMLAR YETERSİZ

Toplantının ardından heyet ikiye ayrıldı. Bir grup ev ziyaretleri yaptı. Üç engelli yurttaşın evi ziyaret edildiğinde ortak bir feryat duyuldu: yardımlar yetersiz, açız! Engelli yurttaşların aileleri ekonomik olarak zor durumda olduklarını anlatırken bir anne, ortaokula giden çocuğunun çalıştığını söyledi. Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel, engelli desteklerinin yetersiz olduğunu ifade eden yurttaşlara Aile Destekleri Sigortası’nın  “Aile Gelir Desteği”, “Aile Yardımları”, “Gençler”, “Kadınlar”, “Engelliler”, “Yaşlılar” ve “Çocuklar” olmak üzere 7 katmandan oluştuğunu anlattı. Yücel, engelli ve evde bakım maaşlarının ADS ile verilmeye devam edeceğini ve hiçbir kesinti olmayacağını ve yardımların iyileştirileceğini aktardı.

 ESNAF: SİFTAH YAPMADAN DÜKKANI KAPATIYORUZ

Kahramankazan’da ziyaret edilen esnafların bir kısmının kapalı olduğu görüldü. ADS broşürü dağıtılan ve işlerin nasıl gittiği sorulan esnaf, son süreçte siftah dahi yapmadan dükkanı kapattıklarını söyledi. Sürecin böyle devam etmesi halinde ayakta kalamayacaklarını söyleyen esnaf, gelen elektrik faturaları nedeniyle bir çok dükkanın açılamadığını anlattı.

PAZAR ARTIĞI TOPLAYAN SAYISI ARTTI

Pazarcılar fiyatlar nedeniyle insanların pazarda defalarca tur attığını anlattı. İnsanların 3-5 kilo meyve sebze almayı çoktan bıraktığını anlatan pazarcılar, akşam saatlerinde pazar artığı toplayan insan sayısında ciddi bir artış gözlemlediklerini söyledi. 


Hibya Haber Ajansı