Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen'in açıklamasının detayları şöyle:
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde “Gençliğin Güvensizliği: 44 Soruda Çalışma Hayatında Haklarımız” başlıklı bir rapor hazırladı.
“Gençlerin Güvensizliği: 44 Soruda Çalışma Hayatındaki Haklarımız” başlıklı Rapor, iş hayatında haklarını isteyen gençlere yönelik temel bilgilerin yanı sıra gençlerle yapılan görüşmelerden oluşan bir rehber niteliğindedir.
Raporda, “Türkiye'de farklı siyasi görüşlere sahip yüzlerce genç ile yaptığımız görüşmeler sonucunda en önemli sorunlardan birinin işsizlik ve güvensizlik olduğunu gördük. Bugün geniş tanımlı genç işsizliğinin TÜİK tarafından açıklanan dar tanımlanmış % 25,4'lük genç işsizlik oranının çok daha üzerinde% 40,5'e yükseldiği günümüzde iktidardakiler, "gençler sevmiyor" diyerek her fırsatta sorumluluklarından vazgeçmeye çalışıyorlar iş". Bunun yanı sıra çalışan gençlerin iş hayatında ciddi hak ihlallerine maruz kaldıkları, sosyal güvencesi olmadan, düşük ücretle çalıştırıldıkları, karşılıksız fazla mesai yaptıkları ve işlerini kaybetme kaygısıyla haklarını talep edemedikleri bir gerçektir. "Dendi.

“Gençliğin Güvensizliği: 44 Soruda Çalışma Hayatında Haklarımız” Raporuna ilişkin açıklama yapan Gökçe Gökçen, şu ifadeleri kullandı:

“Gençlerle yaptığımız görüşmelerde en önemli üç konunun istihdama odaklandığını görüyoruz, eğitim ve özgürlük.
Ayrıca, istihdam sorunu, güvensizlikle birlikte en büyük endişe kaynağıdır. Gençlere işsizlik kaygısı ile düşük ücrete rıza gösteriliyor ve uzun çalışma saatleri nedeniyle yasal haklarını kullanamıyorlar. Bu çalışma ile amacımız, iş hayatında yaşanan sorunları 44 soru ve 44 cevapta derleyerek haklarını aramak isteyen gençlere yol gösterici bir rehber oluşturmak ve hak bilincini güçlendirmektir. Türkiye'deki gençlerin çoğunun yarını burada hayal edemediğini ve ülkemizin en büyük hayatta kalma sorunu olan yurtdışında yaşamayı tercih ettiğini biliyoruz, sadece o gençlerin değil, ülkemizin de sorunudur. Bu ülkede geleceğimizi ve hayalimizi geri almak için yaşadığımız ve insanca çalıştığımız günleri inşa edeceğiz. Bu düşüncelerle şimdiden 1 Mayıs İşçi Bayramımızı kutlarım.