İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ergin Kahveci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı çeltik alım fiyatlarının tam bir hayal kırıklığı olduğunu ve kabul edilemeyeceğini ifade etti.

ANKARA/İYİ PARTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çeltikte ton başına Baldo çeşidi için 5 bin 500 lira, Osmancık çeşidi için 4 bin 500 lira, Luna çeşidi için 4 bin lira alım fiyatı uygulanacağını açıklaması, çeltik üreticisinin yüzünü güldürmedi.

Açıklanan alım fiyatları ile ilgili yazılı açıklama yapan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ergin Kahveci, bu fiyatların tam bir hayal kırıklığı olduğunu ve kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Kahveci, üretim alanları son 20 yılda 2 katına çıkan ve üretim miktarı 350 tondan 1 milyon tona yükselen çeltiğin hak ettiği değeri görmediğini belirterek, uzun taneli çeltiğin kilosunun 6 lira 90 kuruş, orta taneli çeltiğin 6 lira 15 kuruş, kısa taneli çeltiğin 5 lira 75 kuruş olması gerektiğini söyledi.

“Bu fiyatlarla, köy ve kent kırsalının yoksulluk ve yoksunluğunu yeniden üretiyorlar”

Açıklanan fiyatların, çeltik üretimindeki gelişmenin cezalandırılması olduğunu ifade eden İYİ Partili Kahveci, “Görünen o ki; tüketiciye gelir artışı sağlayamayan irade, üreticiyi kontrol altında tutma stratejisine devam ediyor” eleştirisini yaptı.

Tarım ürünleri fiyatlarının bilinçli olarak enflasyon oranı düzeyinde tutulmasının hem köy kırsalının hem de kent kırsalının yoksulluk ve yoksunluğunu yeniden ürettiğini dile getiren Kahveci, “Kader olarak kabul ettirilen kırsal alanın yoksulluk ve yoksunluğunu kırmaya ve ortadan kaldırmaya kararlıyız” açıklamasını yaptı.

Sivil Düşünce Haber Portalı