AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanımız tarafından açıldı. Bu eser siyasetinde bir önemli semboldür, taçtır. Oraya bir gerdanlık olarak yerleşmiştir. Milletimizin büyük desteği bu çerçevede büyük eserlere imza atılmasına izin veriyor.

Her zaman olduğu gibi eleştiriler de oluyor. Bugüne kadar hiç bir işe imza atmayanların ya da bir kaç şeye imza atsalar bile, bunların kriz oldukları kişiler eleştiriyor.

Vatandaşlarımız büyük bir oranda Ukrayna'dan tahliye edildi. Türkiye'nin yürüttüğü politikayı herkes güvenli bir politika olarak niteliyor. Tabi gelinen süreçte kalıcı bir ateşkesin ortaya çıkması ve barış anlaşmasının imzalanması. Putin ve Zelenskiy'in yan yana gelmesi gerekiyor. Emine Erdoğan'ın Ukrayna Başbakanı'nın eşine yolladığı mesaj Ukrayna'da geniş yankı buldu.

Ne kadar demokrasiden bahsederseniz bahsedin, ne kadar özgürlüklerden bahsederseniz bahsedin eğer terör konusunda net bir yoksa bu demokratik mekanizmaların ve demokratik süreçlerin istismarı anlamına gelir.  "Orantısız güç kullanımı hükümet politikası" demek hezeyan. Orantısız güç kullanılmasını kabul etmeyiz. Eleştirenlerlerin 28 Şubat mücadelesine katkısı olmadı."
Hibya Haber Ajansı