Cansuyu Derneği Ankara Şube Temsilcisi Mehmet Savaş, Ramazan ayı süresinde ihtiyaç sahiplerine gıda ve giyecek desteği başta olmak üzere maddi destek de sunduklarını söyledi.

Ramazan faaliyetlerini Sivil Düşünce'ye değerlendiren Savaş, Semra Polat'ın sorularını yanıtladı. Savaş, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı, fitre yardımı ve kıyafet desteği sağladıklarını belirtti.

Cansuyu Derneği'nin sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok noktasına yardım ulaştırdığını belirten Savaş, "Ençok yetimin olduğu Afganistan'a yardımlarımız devamediyor. Suriye'de kurduğumuz çadırkentlerin içini yaşabilir hale getirerek savaş mağdurlarına teslim ediyoruz. Aynı zamanda Suriye'deki yetimlere gıda, kalacak yer ve kıyafet desteğinin yanı sıra, eğitim imkanı da sunuyoruz." dedi.

Afrika ve Asya'da temiz suya erişimin de zor olduğunu belirten Savaş, "Asya'da su var ancak temiz değil, Dernek olarak Asya ülkelerine temiz su imkanı sağlıyoruz. Afrika'da su bulmak neredeyse imkansız. Dermek olarak imkansızı başarıyoruz. Afrika'da Şafii, Hanefi ve Hambeli mezheplerine göre 15-45 ve en fazla 100 metre derinliğe inerek açtığımız su kuyularını insanların hizmetine sunuyoruz. Su kuyusu açtırmak isteyen vatandaşlarımızın derneğimize müraat ederek gerekli işlemlerini yapmaları halinde su kuyuları açarak mazlumlara hizmet veriyoruz." ifadelerini kullandı.