Geçtiğimiz günlerde Microsoft'un kurucusu Bill Gates hakkında eski çalışanları  "zorba ve kadın avcısı" olarak tanımlamıştı. Eşi Melinda Gates'le boşanacaklarını duyurduktan sonra The Business Insider, Microsoft'un yani Bill Gates'in eski çalışanlarıyla yaptığı görüşmede "iş yeri zorbası ve kadın avcısı" olarak nitelendirdi. Eski çalışanları Gates'i bir dönemler striptiz kulüplerin müdavimi olarak tanımlayarak birçok kadın çalışana yemek teklifinde bulunduğunu savunmuştu.

ABD’deki Gates Vakfı Başkanı Bill Gates, Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) sıtmadan arındırılmış ülke sertifikası alması nedeniyle Çin’i tebrik ettiğini belirtti.

Gates önceki gün video konferans yöntemiyle Çin Medya Grubu’na verdiği demeçte, Çin’in DSÖ’den söz konusu sertifikayı almasının, dünya ülkelerinin sıtmayla mücadele çalışmaları için bir kilometre taşı olduğunu ifade etti.

Gates açıklamasında, “Çin hastalığın incelenmesi ve bu konuda işbirliği şebekesinin kurulması için yüklü bütçeler ayırdı. Doktor, bilim insanı ve yetkililerin ortak çabalarıyla sıtma Çin’de yok edildi. Çin dünyaya vatandaşlarının sağlığını korumaktaki kararlılığını sergiledi.” ifadelerini kullandı.

Nobel Fizyoloji ve Tıp Ödüllü, Çinli ilaç kimyageri Tu Youyou’nun geliştirdiği Artemisinin ilacının dünyadaki sıtmayla mücadele çalışmalarına büyük katkıda bulunduğunun altını çizen Gates, bu ilaç sayesinde Güney Asya, Afrika ve Güney Amerika’da milyonlarca insanın ölümden kurtulduğunu sözlerine ekledi.

DSÖ, 30 Haziran’da Çin’e sıtmadan arındırılmış ülke sertifikası verildiğini açıklamıştı

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı
Sivil Düşünce Haber Portalı