Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Derneği’nin yeterlilik sertifikasına sahip olan Dr. Cavid Cabbarzade, burun estetiği yaptırmanın kişinin kendisi için geleceğe yatırım olduğunu belirtti.

Burnumuz, aldığımız nefesi filtreleme gibi önemli bir göreve sahiptir. Çünkü vücudumuz, en iyi şekilde çalışabilmesi için oksijene ihtiyaç duyuyor. Fakat burun yapısında ortaya çıkan şekil bozukları sağlığımızı ve hayat kalitemizi etkiliyor. Özellikle bağışıklık sistemi üzerinden kilit bir rolü olan burunda yapılan ameliyatlar da kişinin sonraki yaşamını oldukça değiştiriyor. Cerrahi teknikleri tıp literatürüne kazandırmış olan Dr. Cavid Cabbarzade, iyi nefes alamayan kişilerde buna bağlı olarak uyku sorunları, hafıza problemleri, kalp rahatsızlıkları oluşabildiğini söyledi. Dr. Cabbarzade “Burun dış yapısının emin ellerde değiştirilmesi kişinin solunum sistemini etkilediği gibi bağışıklık sistemini de olumlu yönde etkiliyor. İyi nefes alabilen hastaların hayat enerjisi yükseliyor, uyku kalitesi artıyor, ses tonu değişiyor ve hem de görünümlerindeki değişim özgüven kazandırıyor” dedi.

Burun ameliyatı bir yatırımdır

Burun şeklinin herkeste aynı olmadığını belirten Dr.Cabbarzade “Burun yapısındaki bozukluklar sebebiyle gece horlamak bazen eşler arasında sorun yaratabiliyor. Yapılan araştırmalara göre burun deformitesinin düzelmesi, partner ilişkilerinde bu tip sorunları ortadan kaldırdığı ortaya çıktı. Rinoplasti ameliyatının sağladığı özgüvenin yanı sıra hayat kalitesinin artmasıyla kişi, hem psikolojik hem de sosyolojik açıdan iyileşebiliyor. Kısacası burun estetiği sadece yeni burun değil, aynı zamanda bir yatırımdır” dedi.

Son dönemlerde artan burun ameliyatları ve farklı ellerde yapılan ameliyatlar için değerlendirmelerde bulunan Dr. Cabbarzade:  “İster estetik açıdan ister sağlık açısından olsun alanında uzman bir cerrahla birlikte hareket etmek, onun dediklerine uyarak operasyonu gerçekleştirmek gerekir. Ameliyat öncesinde rinoplasti için temelde yatan problemleri iyice analiz etmek gerekir. Ne yazık ki piyasada farklı fiyatlandırmalar yapılsa da emin olduğunuz kişilere kendinizi emanet etmelisiniz.” Rinoplastinin kozmetik bir işlem olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizen Dr. Cabbarzade, tüm faydaların bir zincir halkası gibi birbirine bağlı olduğunu, doğru ve sorunsuz alınan bir nefesle kişilerin hayatının oldukça değişebildiğini söyledi.

 


Hibya Haber Ajansı