Ünlü Amerikalı pop şarkıcısı Britney Spears'ın babasının yerine vasisi olarak başka birinin atanmasını istediği ortaya çıktı.
Page Six'in haberine göre yeni mahkeme belgeleri Spears'ın babasının yerine geçecek kişinin kendisini "Kafkaesk kabustan" kurtarmasını umut ettiğini bildirildi.

Britney Spears'ın avukatı Matt Rosengart, ünlü şarkıcının "Toxic" şarkısıyla talebini içeren dosyayı Pazartesi günü mahkemeye sundu. Spears'ın Los Angeles'ta çalışan yeminli bir muhasebeci olan Jason Rubin'in mülkünün koruyucusu olarak hareket etmesini istiyor.
TMZ'ye göre Rosengart, Rubin'in şarkıcının sözleşmelerini ve diğer mali işlerini akıllıca yöneteceğine inanıyor. Spears'ın Rubin'den sağlığıyla ilgili işlemleri de kontrol etmesini istediği bildirildi.
Öte yandan ayrı bir dosyada şarkıcının babası Jamie Spears'ın gözaltından çıkarılması istendi.
Mahkemeye sunulan dilekçede, Britney'nin doktorları, annesi Lynne Spears ve kişisel vasisi Jodi Montgomery'nin şarkıcının babasının gözaltından çıkarılmasına destek verdiği belirtildi.
Spears geçtiğimiz günlerde, babasını gözaltından çıkarmak için daha önce Ben Affleck, Sean Penn ve Steven Spielberg ile çalışmış kıdemli avukat Rosengart ile birlikte çalışacağını duyurdu.
Rubin'in geleceğiyle ilgili duruşma 13 Aralık'ta yapılacak ve Britney söz konusu belgelerde duruşmaya şahsen katılmayı planladığını söylüyor.