Prof.Dr. Mehmet Boynukalın, bu kez alkol yasağı açıklamalarıyla gündeme geldi. Mehmet Boynukalın, İslam Şeriatı üzerine yaptığı bilgilendirici paylaşımları nedeniyle başta AK Parti Genel Merkezi'ndeki kimi yöneticiler ile parti milletvekillileri tarafından tepki topluyordu.

Son olarak "helal-haram" ile ilgili yaptığı paylaşımlar nedneiyle alkol kullanıcıları tarafından dikkatleri üzerine çekti.

'Helal haram nedir bilmeyen adi güruh'
Boynukalın, sosyal medya Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, “Bu ülkede yaşayan herkes -ben dahil- az çok vergi veriyor, hepimizin bu vergilerde hakkı var ve bunun büyük bir kısmı da içki ve kumar dışındaki helal kaynaklardan geliyor. Biz de yaptığımız işin, üniversite hocalığının karşılığını helal olan kısımdan alıyoruz; elhamdülillah” mesajını paylaştı. Gelen tepkiler üzerine “Helal haram nedir bilmeyen adi bir güruh kalkmış bana helali haramı öğretmeye kalkıyor” şeklinde yanıt verdi.

'Alayınızın cehenneme kadar yolu var'
Boynukalın, tiwitinin devamında, “Devletimin üniversitesinde din dersi verip helal hatta farz olan bir iş yapıyor ve karşılığını helal olarak alıyorum. Sizin pisliğinize ihtiyacım yok. Alayınızın cehenneme kadar yolu var” ifadelerini kullandı.

Boynukalın, 'Devletin kasasına bu paranın nereden geldiği sizi ilgilendirmez' diyerek devam ettiği paylaşımında ''Bu güruh helal haram nedir bilmiyor; paranın itibari bir şey olduğunu da anlamıyor. Önemli olan yaptığınız işin helal olmasıdır. Devletin kasasına bu paranın nereden geldiği sizi ilgilendirmez. Evet düzeltilmesi gerekir; ama o ayrı bir konudur." diye seslendi.

Mehmet Boynukalın, maaşının helal vergilerle ödendiğini hatırlatarak, 'Kaliteli pamuk aldım' diye seslenerek, -Merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım.'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı mı olacak?
Boynukalın, “Diyanet İşleri Başkanı olacağı” yönündeki iddialara da, “Ben sadece beni bağlayan görüşlerimi kamuoyuyla paylaşıyorum. Dinimi, vatanımı seviyor ve hepimizin iyiliğinin samimi bir dindarlıkla gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu kadar” diyerek kafaları karıştırdı.

Boynukalın, hesabını kilitledi.