Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, federal milletvekili UOL'un iddiasıjna göre yardımcılarının maaşlarını kesme planına dahil olmakla suçlandı ve aşırı sağ lider üzerinde daha fazla siyasi baskı yarattı.

Bolsonaro'nun eski baldızının iddia edilen raketteki rolünü açıklayan ses kayıtları olduğunu söylediğini aktaran UOL, raketin yakın çalışanları çalışan olarak işe almak ve ardından onlardan kamu maaşlarından bir kesinti almak olduğunu söyledi.

UOL raporu, Bolsonaro'nun yerel olarak rachadinha olarak bilinen böyle bir şemaya doğrudan dahil olduğu ilk seferdir.

Rio de Janeiro eyalet savcıları, cumhurbaşkanının en büyük oğlu federal Senatör Flavio Bolsonaro'ya, eyalet milletvekiliyken benzer bir rakete katıldığı iddiasıyla resmen suçlamada bulundular.

Pazartesi günkü rapor, Bolsonaro'nun COVID-19 pandemisini ele alış biçimine ilişkin yaygın halk öfkesi ve kitlesel protestolarla karşı karşıya kalması ve hükümetin aşı tedarik çabalarında yolsuzluk iddiaları hakkında sorular sormasıyla geldi.

Ancak Bolsonaro'nun Güney Amerika ülkesinde 524.000'den fazla insanı öldüren koronavirüsü ele alışı, popülaritesinde keskin bir düşüşe neden oldu ve hükümetinin pandemi politikalarına ilişkin bir Senato komisyonu soruşturmasıyla karşı karşıya.

Brezilya'da hafta sonu boyunca binlerce kişi kriz nedeniyle istifasını talep etmek için protesto düzenledi.

(Dış Basın)