İsrail, kuşatma altına alındığı Filistin enklavının yakınlarına asker ve tank konuşlandırmasını arttırırken, Gazze Şeridi'ni hava saldırıları ve top mermileriyle bombalamaya devam etti.

Pazartesi günü saldırıların artmasından bu yana 31'i çocuk olmak üzere en az 126 Filistinli öldürüldü, 920'si yaralandı. Yüzlerce Filistinli aile, İsrail'in topçu ateşinden kaçmak için Gazze'nin kuzeyindeki Birleşmiş Milletler tarafından işletilen okullara sığındı.

El Cezire'nin haberine göre, BM, İsrail'in saldırısı üzerine Gazze'deki evlerini yaklaşık 10 bin Filistinlinin terk ettiğini tahmin ettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler başkanı Antonio Guterres de dahil olmak üzere tüm düşmanlıkların derhal durdurulması yönündeki uluslararası çağrılara rağmen, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu saldırının "İsrail devletinde sükunete yeniden kavuşmak için gerektiği şekilde" devam edeceğine dair söz verdi.

Hamas, Cuma günü erken saatlerde Aşkelon kentini vurarak İsrail'e doğru bir roket yaylım ateşi daha açtı.

En az altı İsrailli ve bir Hint uyruklu öldürüldü. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'den İsrail'in çeşitli bölgelerine yüzlerce roket atıldığı ve enklavın doğu topraklarına takviye güç eklendikleri belirtildi.
Öte yandan, işgal altındaki Batı Şeria'nın yanı sıra İsrail'de de İsrailli yerleşimciler ile Filistin vatandaşları arasında şiddet olayları yaşanıyor. Başka bir olası tırmanışta, Güney Lübnan'dan İsrail'e doğru en az üç roket atıldı.