Birleşmiş Milletler (BM), Etiyopya'nın Tigray bölgesinde üç Sınır Tanımayan Doktor (MSF) çalışanının öldürülmesini kınadı.
Birleşmiş Milletler Etiyopya Mukim ve İnsani Yardım Koordinatörü Catherine Sozi, yaptığı açıklamada, bu korkunç saldırı karşısında dehşete düştüğünü ve öfkelendiğini söyledi.
Saldırının soruşturulması ve faillerin cezalandırılması çağrısında bulunan Sozi, "Yardım çalışanları hedef değildir. Siviller gibi onlara da uluslararası insancıl hukukun gerektirdiği şekilde saygı gösterilmeli ve korunmalıdır." dedim.
Sozi, kalbinin ve düşüncelerinin, hayatını kaybeden meslektaşlarının aileleri ve sevenleriyle birlikte olduğunu ifade etti.
24 Haziran'da MSF, Tigray'da insani yardım çalışmaları yürüten üç üyesine ulaşamadığını açıklamış ve dün MSF çalışanlarının cesetleri iş araçlarının birkaç metre ötesinde bulundu.
TİGRAY'DA ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR
Tigray eyaletini yöneten isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçlerinin 3 Kasım 2020'de Etiyopya'nın Kuzey Komutanlığı birliklerine saldırması ve ardından Başbakan Abiy Ahmed Ali'nin askeri karar alma kararı sonrasında eyalette bir milyondan fazla insan yerinden edildi.
Etiyopya, Tigray eyaletinin başkenti Mekelle'yi geniş çaplı bir operasyonla ele geçirse de bazı bölgelerde çatışmalar sürüyor.
BM 8 Haziran'da Tigray bölgesi için "kıtlık" uyarısında bulundu, ancak Etiyopya hükümeti bunu reddetti.